Antena Meniu Search
x

DETALII EMOŢIONANTE despre românca rănită în atentatul de la Stockholm. Femeia, mamă a 12 copii, a mai fost victima unui atac în Suedia

Păpuşa Ciuraru, românca rănită în atentatul de vineri, când un terorist de origine uzbekă a intrat cu camionul în mulţime, este din Iaşi, mamă a 12 copii, şi cerşea de mai mulţi ani pe cel mai aglomerat bulevard din capitala Suediei. Femeia a mai trecut peste un incident grav în urmă cu doi ani.

- Ziaruldeiasi.ro

Păpuşa Ciuraru, românca rănită în atentatul de vineri, când un terorist de origine uzbekă a intrat cu camionul în mulţime, este din Iaşi, mamă a 12 copii, şi cerşea de mai mulţi ani pe cel mai aglomerat bulevard din capitala Suediei. Femeia a mai trecut peste un incident grav în urmă cu doi ani.

Femeia acordat acum 2 ani un interviu presei locale în care reporterii au numit-o pe Păpuşa „o mare supravieţuitoare a secolului XX".

Românca din Iaşi a fost principalul personaj într-un amplu articol pe tema aşa-numitului "Holocaust al Ţiganilor" ordonat de mareşalul Ion Antonescu în 1942.

Păpuşa Ciuraru a fost căsătorită la Iaşi cu un ţigan căldărar, cu care a făcut 12 copii şi cu care a colindat toată Moldova în căruţa cu coviltir, vânzând ceaune.

După mulţi ani, femeia rămasă singură a ajuns în Occident pentru a cerşi în marile oraşe. În 2014, Păpuşa şi doi copii ai săi au plecat în Suedia, tot la cerşit. „Am venit de foame, nu avem ce să mâncăm. România este săracă, nu ne dă nimeni nimic. De necaz am venit aici, să câştigăm ceva. Dormim pe afară, pe unde am găsit. Dumnezeu mai ştie ce o fi cu noi...“, le-a declarat cerşetoarea jurnaliştilor.

Ajunsă în Suedia, femeia a locuit împreună cu alţi oameni ai străzii într-o parcare, în nordul capitalei, Stockholm. În aprilie 2015, un tânăr naţionalist suedez i-a atacat. Păpuşa spune că atunci s-a speriat tare, a vrut să vină acasă, însă a renunţat la gând.

Românca rănită în urma atentatului de la Stockholm a povestit clipele cumplite care au urmat după ce camionul a intrat în oamenii aflaţi pe cel mai circulat bulevard al capitalei suedeze: „Oamenii ţipau în jurul meu, credeam că izbucneşte războiul. Am încercat să mă ridic şi să fug, dar o bucată mare de beton mi-a căzut pe picior. A fost un prost care conducea camionul pe Drottninggatan. A intrat în leii ăia urâţi. Nu m-a nimerit. Uite că trăiesc, şi am peste 80 de ani. Viaţa merge înainte. Nu e altă cale“, a declarat Păpuşa Ciuraru pentru publicaţia suedeză Expressen.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » DETALII EMOŢIONANTE despre românca rănită în atentatul de la Stockholm. Femeia, mamă a 12 copii, a mai fost victima unui atac în Suedia