Antena Meniu Search
x

Detectoarele radar ar putea fi interzise

Ministerul Transporturilor vrea sa interzica dispozitivele de detectare a aparatelor radar. Noua Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera prevede majorarea amenzilor pentru viteza excesiva, dar si restrictii de circulatie pentru anumite tipuri de vehicule

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a propus spre dezbatere publica proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera 2013 – 2020.

Ministrul a formulat o serie de propuneri in ceea ce priveste modificarea legislatiei rutiere, printre care interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar si interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu sa existe avizul autoritatilor administratiei publice locale.

Totodata, se vor crea premise pentru introducerea unor prevederi legislative privind utilizarea dispozitivului “alcolock”2, in timp ce gradul de intransigenta a legii in ceea ce priveste conducerea vehiculelor care circula cu viteza mai mare decat viteza legala va creste gradual, in functie de cuantumul vitezei, a duratei de suspendare a permisului si a cuantumului amenzii.

In plus, Guvernul pregateste o modalitate inedita de a-i convinge pe soferi sa-si plateasca contraventiile.

Astfel, in viitor, permisul de conducere va fi insotit de un tichet de contraventie care sa arate daca sanctiunile contraventionale au fost achitate. In cazul in care acestea nu au fost platite, poate atrage suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pana in momentul platii amenzii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Detectoarele radar ar putea fi interzise