Antena Meniu Search
x

Deţinutul care a evadat din penitenciarul Rahova a fost prins

Deţinutul condamnat pentru omor calificat, care a evadat din penitenciarul Rahova, a fost prins în mai puţin de 24 de ore. Bărbatul a fost găsit în apropiere de Focşani, după ce a fost căutat de poliţiştii din mai multe judeţe.

Vezi și

Deţinutul condamnat pentru omor calificat, care a evadat din penitenciarul Rahova, a fost prins în mai puţin de 24 de ore. Bărbatul a fost găsit în apropiere de Focşani, după ce a fost căutat de poliţiştii din mai multe judeţe.

-S-au luat toate măsurile de urgenţă.

-Eu caut dreptatea, nu caut altceva. Dreptatea. Să se facă dreptate.

Aşa a început disperarea unei mame care a aflat de la televizor că băiatul ei a evadat ieri seară din penitenciarul Rahova. 

Pe acelaşi subiect

-S-a alarmat personalul unităţii, s-au constituit echipe de căutare şi în acest moment se colaborează cu toate structurile poliţiei şi jandarmeriei.

În ţară s-a dat alarma. Poliţia a organizat filtre pe principalele artere care fac legătura între judeţe. Iar reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost puşi în gardă. 

-Deţinutul executa pedeapsa în prezent în regim deschis, datorită comportamentului pozitiv şi a participării la activităţi lucrative şi de educaţie.

Bogdan era încarcerat la Rahova, dar avea permisiunea să lucreze zilnic la o măcelărie din Chitila. Îi păzea pe ceilalţi deţinuţi. 

-El era prieten cu poliţaii ăia, vorbea, avea încredere unu' în altul, el stătea de pază, îi păzea pe ceilalti deţinuţi, împreună cu poliţia.

De acolo a dispărut aseară, la sfârşitul programului. La nici 24 de ore, a fost prins la aproape 200 de km distanţă, lângă Focşani. 

-Deţinutul care a evadat din punctul de lucru exterior penitenciarului Bucureşti Rahova a fost capturat. Deţinututl nu a opus rezistenţă, fiind predat de aparţinători echipei penitenciarului Focşani.

Bogdan Iftimie a fost condamnat în Italia la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat. Complicele unei crime, băiatul a stat şapte ani în spatele gratiilor în Peninsulă. Ajuns în România, a făcut turul penitenciarelor din ţară, iar ultimele luni din pedeapsă, până la eliberarea condiţionată din decembrie anul acesta, şi le ispăşea la Rahova. 

-Individul respectiv a făcut o mare prostie pentru că el, prin evadarea aceasta, nu a reuşit să rezolve decât un singur aspect: şi-a înrăutăţit soarta. 

-E un fraier dacă a evadat. Era la semideschis sau la deschis, mai avea câteva săptămâni probabil, cine ştie ce a fost în mintea lui.

Bărbatul va explica motivul fugii sale. Mama nu exclude nici varianta unei relaţii de dragoste care să îl fi făcut pe băiat să îşi piardă capul.

-Extrem de importante ar putea fi acum pentru anchetatori şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate de jur împrejurul clădirii în care lucra deţinutul.

Pentru că neprezentarea la program este asimilată evadării, băiatul se va alege acum cu un nou dosar penal. Nu doar că eliberarea conditionată nu va mai fi luată în calcul, ci, perioada de detenţie va creşte garantat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Deţinutul care a evadat din penitenciarul Rahova a fost prins