Antena Meniu Search
x

Dezastru la Vama Giurgiu. Turiştii, primiţi cu gunoaie la intrarea în ţară

În plin sezon estival, zona trecerii de frontieră a României cu Bulgaria arată ca un câmp deschis de luptă. Grămezi de moloz, gunoaie, construcţii lăsate în ruină şi drumuri care duc, parcă, spre nicăieri, toate stau în calea miilor de turişti care tranzitează, în fiecare zi, Vama Giurgiu.

de Redactia Observator

la 24.07.2019, 21:57

Vezi și

În plin sezon estival, zona trecerii de frontieră a României cu Bulgaria arată ca un câmp deschis de luptă. Grămezi de moloz, gunoaie, construcţii lăsate în ruină şi drumuri care duc, parcă, spre nicăieri, toate stau în calea miilor de turişti care tranzitează, în fiecare zi, Vama Giurgiu. Nimeni nu îşi asumă, însă, responsabilitatea pentru asta. Autorităţile locale chiar se mândresc cu faptul că, de ani buni, au reuşit să asfalteze un petic de drum.

Suntem lângă cea mai aglomerată trecere de frontieră din sudul României: Giurgiu. Printre camioane încărcate cu marfă, mii de turişti parcurg, în fiecare zi, un traseu de coşmar pentru a ajunge în vacanţă, pe litoralul bulgăresc sau grecesc. De acelaşi peisaj dezolant au parte şi străinii care ajung în ţara noastră.

În loc de indicatoare spre o capitală europeană, turiştii care trec prin vama Giurgiu, aflată la mai puţin de un kilometru de aici, au parte de imagini care îi fac pur şi simplu să creadă că au greşit destinaţia: ruine şi mormane de gunoaie, în loc de un spaţiu care putea fi parcarea unei benzinării sau a unui restaurent, de exemplu. 

Şi locuitorii din Giurgiu au acelaşi gust amar. 

Un localnic spune că "nu avem trotuare, nu avem spaţiu verde, nu avem canalizare. Apă avem. Traficul este infernal. Stau tirurile la rând până aproape de centru acolo, de butelii". 

Că România este un continuu şantier, aflăm încă de la intarea în ţară, unde drumurile, dacă nu sunt ciuruite de gropi, se află în lucru. Când se vor termina lucrările, nu ştim însă. Cert este că şi autorităţile recunosc că mobilizarea nu este, tocmai, cea mai bună. 

De ani întregi, autorităţile îşi pasează vina dintr-o parte în alta. Ministrul Transporturilor a promis o nouă şosea directă până în Vamă, care să le permită şoferilor să evite traficul din oraş. 

Asta în timp ce Consiliul Judeţean se laudă cu câţiva kilometri de drum pe care a început să îi asfalteze abia în urmă cu două luni.

Primarul a fost însă de negăsit. În spatele camerei de filmat, versiunea e alta. 

Neputinţa autorităţilor ţine aşadar blocată în timp Vama Giurgiu, pe unde trec zilnic 15 mii de turişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dezastru la Vama Giurgiu. Turiştii, primiţi cu gunoaie la intrarea în ţară