Antena Meniu Search
x

Observator Special: Dietele minune au intrat in disgratia doamnelor

Nu trece zi fara sa aflam ca a mai aparut o cura de slabire care te face zana in timp record sau cine stie ce supliment miraculos care iti topeste kilogramele in timp ce mananci pizza, ciocolata sau inghetata.

Vezi și

Fiecare dieta are sustinatoarele ei aprige. Grupate pe tot felul de site-uri si forumuri, acestea sustin ca doar cura lor de slabire e buna, restul fiind niste esecuri din start. Fac asta zile, luni, poate ani in sir. Dupa care ajung la o concluzie: cel mai bine este fara diete, dar cu un regim de viata sanatos.

Nenumaratele diete minune pe care femeile le urmau cu sfintenie par sa isi gaseasca sfarsitul. Unele femei se simt bine in pielea lor si impresioneaza si pe altii fara a avea vreo reteta anume. Nu le intereseaza retetele, dar bineinteles ca au auzit de ele. Cine nu a auzit de dieta pe baza de carne sau dieta disociata?

Cei care au tinut dietele, pana la urma, au renuntat la ele. Prezentatoarea tv, Ana Ionita, a tinut diata bazata numai pe carne. Dupa putin timp, s-a lecuit de la atatea proteine: “La mine a avut un efect ciudat. Eram foarte nervoasa, ajunsesem la un prag de depresie, nu am slabit, ba din contra mi-a adus bine cunoscuta celulita si am inceput sa am tot felul probleme cu tenul”.

A trecut la extrema cealalta. Nimic de comentat atata timp cat respecta reguli universal valabile chiar si pentru multi nutritionisti: “Am renuntat in totalitate la carne. Este clar, egal, valabil pentru toata lumea, trebuie sa consumam legume, fructe si, repet, sa bem foarte multa apa”.

Pana si nutritionistii simt.directia in care se duc retetele lor, asa ca isi schimba si ei abordarea.

“Eu, de-a lungul timpului, am tot spus ca ar trebui sa iesim din ideea de dieta. Pentru ca, pana la urma, nutritia e ca o religie. Fiecare crede ca numai el detine adevarul absolut si toti ceilalti se insala”, spune medicul nutritionist Andrei Laslau.

Asa ca a venit pe.piata cu o dieta pe care o pot urma pana si vegetarienii. Reteta este bazata pe multe grasimi, care au efecte bio-chimice: “De fiecare data cand ardem un gram dintr-un acid gras pe orice dieta, fenomenele implicate sunt tot astea doua: lipoliza si chetoza. E ca si cum ai tine un post negru, intre post negru si greva foamei, in conditiile in care mananci.poti sa pierzi cam 1% din grasimea corporala intr-o saptamana”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Dietele minune au intrat in disgratia doamnelor