Antena Meniu Search
x

Sorin Alexandrescu a fost eliberat, dupa o saptamana de arest preventiv

Directorul Antenei 1, Sorin Alexandrescu este liber. Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au admis recursul privind mandatul sau de arestare preventiva

Vezi și

In sala de judecata au vorbit pe rand directorul Antenei 1, procurorul DNA si avocatii. Sorin Alexandrescu le-a spus judecatorilor ca Ioan Bendei, administratorul RCS-RDS a fost cel care s-a oferit sa faca o intelegere pentru ca presupusa spaga din contractul cu firma lui Dumitru Dragomir sa nu fie facuta publica.

"Am insistat in intalnirile cu denuntatorul intrucat acesta a negat existenta contractului. Dansul mi-a precizat ca exista un contract intre RCS&RDS si BODU SRL, dar ca sunt pagini diferite, ca are o alta forma decat cel pe care i l-am aratat eu. Niciodata nu am facut referire la persoana dansului, ci doar la contract, la societatea RCS&RDS. El dorea sa faca o intelegere cu mine pentru ca publicarea acestui contract i-ar putea aduce prejudicii", a declarat Alexandrescu.

Avocatul lui a precizat ca DNA nu avea competente in acest dosar si a vorbit si despre lipsa probelor. "Nu exista absolut niciun element din care sa rezulte ca vreun moment s-ar fi urmarit constrangerea acestei persoane fizice", a explicat Gheorghita Mateut.

La proces, directorul Antenei 1 a fost sustinut si de mama sa. "Eu nu-l consider santaj. Este ceva pueril ca ceea ce a spus el sa fie considerat santaj. Nu l-a pus in pericol pe domnul Bendei, nu va suparati. Discutii din astea pot avea loc intre dumneavoastra si mine sau oricine de pe strada sau orice cunostinta", a declarat Ecaterina Greceanu.

Incidentele nu au lipsit. Un jurnalist de la postul de televiziune detinut de RCS-RDS, la care este actionar si Ioan Bendei, cel care l-a denuntat pe Sorin Alexandrescu la DNA a incercat sa filmeze, in mod ilegal, in sala de judecata cu o camera ascunsa si a fost surprins de jandarmi.

"Nu putea sa faca acest lucru in sala de sedinte fara acordul completului de judecata, nu a existat acordul completului de judecata si ca atare maniera in care se filma nu era una legala", a explicat Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti.

Verdictul judecatorilor a fost dat la ora 16.00. Dupa doua ore de deliberari, judecatorii au luat decizia de-a inlocui masura arestarii pentru Sorin Alexandrescu cu una mai usoara, cea a interdictiei de a parasi tara. Hotarea a fost luata in unanimitate de judecatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Sorin Alexandrescu a fost eliberat, dupa o saptamana de arest preventiv