Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Directorul INFP face un ANUNŢ ÎNGRIJORĂTOR. "Nu sunt interesaţi să protejeze populaţia în caz de CUTREMUR!"

Constantin Ionescu, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a transmis un mesaj îngrijorător.

de Redactia Observator

la 18.10.2017 , 13:43

Constantin Ionescu, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a transmis un mesaj îngrijorător în cadrul forumului pe tema riscurilor catastrofale.

Potrivit lui directorului INFP, companiile care furnizează gaze naturale în clădiri își pot instala un sistem însă niciun reprezentant al acestora nu a venit la Institutul pentru Fizica Pământului (INFP) pentru un asemenea demers, în condițiile în care, la cutremurul din 1977, peste 60% dintre victime au murit din cauza exploziilor și a efectelor secundare.

Declaraţia a fost făcută azi de Constantin Ionescu, director general al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la un forum pe tema riscurilor catastrofale.

Articolul continuă după reclamă

"Companiile care furnizează gazul în clădiri pot să își instaleze un sistem, dar nu a venit niciun reprezentant al acestor companii să încerce să protejeze populația la cutremur pentru explozii de gaz. La cutremurul din '77, peste 60% dintre victime au decedat din cauza exploziilor și efectelor secundare", a spus Ionescu, potrivit agrepres.ro.

Pe acelaşi subiect

El a precizat că INFP oferă obligatoriu servicii pentru monitorizarea barajelor, dar Hidroelectrica și Apele Române nu sunt interesate să-și monitorizeze construcțiile.

"Noi oferim servicii pentru monitorizarea barajelor în România. Nu știu numărul exact al barajelor pentru că nu este domeniul Institutului, dar noi asigurăm monitorizarea câtorva baraje. În acest moment este obligatorie această activitate, dar Hidroelectrica și Apele Române chiar nu sunt interesate să-și monitorizeze construcțiile. Câteva baraje au instalate asemenea sisteme, dar unele funcționează, iar altele nu", a mai spus reprezentantul INFP.

Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!

La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic. 

"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.

Citeşte şi: Mărmureanu a făcut MARELE ANUNŢ. Când va fi următorul mare CUTREMUR în România!

Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.

"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Directorul INFP face un ANUNŢ ÎNGRIJORĂTOR. "Nu sunt interesaţi să protejeze populaţia în caz de CUTREMUR!"