Video Dispozitivul creat de şase tineri români care ar putea revoluţiona modul în care se face agricultură. Economiseşte apa şi îmbunătăţeşte calitatea recoltei
Fermierii din România ar putea primi un ajutor care va schimba modul în care fac agricultură. Vorbim despre un dispozitiv revoluţionar creat de şase tineri români, care poate ajuta la economisirea resurselor precum apa şi îngrăşământul, în timp ce îmbunătăţeşte calitatea şi cantitatea recoltei. Sistemul a fost prezentat în cadrul Simpozionului Internaţional "Food you Trust" la un workshop organizat în parteneriat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Institutul de Cercetări Alimentare R&D.
Inteligența artificială și tehnologia pot aduce avantaje majore agriculturii din România. La asta s-au gândit și tinerii care au creat sistemul Grow Wise. Acesta utilizează senzori și algoritmi pentru a monitoriza în timp real starea de sănătate a solului și a plantelor. În plus, permite agricultorilor să obțină informații detaliate despre umiditate, temperatură și nivelul nutrienților esențiali.
Economiseşte apa şi îmbunătăţeşte calitatea recoltei
Augustin Babii, elev: Partea de hard este formată din 3 senzori care măsoară macronutrienţii, umiditatea şi temperatura solului şi toate aceste date sunt trasmise în aplicaţie şi aplicaţia pune recomandări pe baza plantelor care cresc în zonă, ce anume să foloseşti şi ce nu ajunge la plantă: azot, potasiu sau fosfor sau ..ajută şi dacă plouă şi macornutrienţii se spală că vom afla ce trebuie să adăugăm. Nu se face suplus de îngrăşământ şi e si economie pentru companiile agricole.
Alexandru Cîrîc, director ICA: Vom avea în vedere inovarea în domeniul agroalimentar din Romaânia, sprijinirea inovării şi integrarea în producţie.
- Dispozitiv de ultimă generaţie la spitalul veterinar din Iaşi: "Pentru copilaşul nostru, între ghilimele, ne...
- Dispozitiv de localizare GPS, în maşina prefectului de Olt. Anul trecut, autoturismul său a luat foc din senin
- Dispozitiv pirotehnic, găsit pe stadionul CFR Cluj chiar înainte de meciul cu rivala U Cluj
Prezentarea dispozitivului face parte din eforturile Senatului Ştiinţific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României pentru promovarea cercetării și inovării în domeniul alimentar.
Lăcrămioara Frăsineanu, manager proiect Seatului Ştiinţific: Este un program care îşi doreşte să identifice soluţii viabile pentru alimentaţia viitorului şi să pună faţă în faţa mediul academic, de cercetare cu cel de afaceri în vederea transferului tehnologic care este atât de important pentru cei care fac cercetare.
Alexandra Morar, elevă: Sunt în calitate de aplicant la Fundaţia Dan Voiculescu prin proiectul 100 de tineri pentru dezvoltarea României, am venit cu senzorul nostru care facilitează creşterea unor plante din punct de vedere nutritiv.
Pentru a susține și a promova noua generație de tineri talentați și inovatori, Fundația a inițiat campania "100 de tineri pentru dezvoltarea României", un demers menit să evidențieze și să sprijine potențialul extraordinar al tinerilor români".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰