Antena Meniu Search
x

Distanţarea socială se ţine cu buget mare pe plajele româneşti

Marea noastră nu a devenit doar scumpă la vedere, ci şi scumpă pentru buzunare. Cei care nu vor să rişte o vacanţă în afara ţării, sunt dispuşi să plătească chiar şi dublul unei vacanţe în Grecia pentru un sejur în siguranţă la Marea Neagră românească. În acest moment, sunt peste 100 de mii de turişti din nordul şi până în sudul litoralului.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 11.07.2020, 21:50

Vezi și
  • O noapte de cazare în Mamaia Nord e în medie în jur de 400 de lei.
  • În Mangalia tarifele încep de la 160 de lei pe noapte.

Dai un ban, dar stai... în siguranţă. Este motto-ul vacanţei în anul pandemiei pe litoralul românesc. Distanţarea se păstrează cel mai bine pe plaja din Mamaia Nord. Aici preţurile triază turiştii în funcţie de bugetul disponibil.

“Super, extraordinar, mai frumos ca afară, nu se poate. Preţurile sunt la fel de mari. Chiar mai mari ca anul trecut”, spune un turist.

Pentru o noapte de cazare, turiştii plătesc în jur de 400 de lei. Cu un cocktail la şezlong şi o masă de prânz servită pe plajă, bugetul poate sări de câteva mii de lei pentru un weekend la mare.

“Suntem la economy, midle-class, undeva la 2.000 de lei un weekend cu cazare, mâncare”, dezvăluie un alt turist.

 În nordul staţiunii Mamaia, şezlongurile sunt la o distanţă de peste doi metri unele faţă de altele. Aici problema nu este de distanţare fizică, ci mai degrabă de tarife şi asta pentru că în unele zone un pat sau un baldachin aproape de apă costă şi 300 de lei pe zi.

Diferenţa se vede în sudul litoralului, în Vama Veche. Aici, un şezlong costă între 25 şi 40 de lei. Aşa că, la ora prânzului, cu greu mai găseşti un loc. Sunt aşezate la o distanţă de un metru însă fiind atât de aglomerat este greu să se păstreze distanţarea socială.

Reprezentanţii din turism spun că mare parte dintre cei aproximativ 100.000 de turişti care sunt acum pe litoralul românesc au fost atraşi de ofertele din vârf de sezon.

Ştefan Necula, manager agenţie de turism: Sunt oferte last minute, extra discounturi pentru un număr de nopţi, un sejur de cinci, şapte nopţi. Bineînţeles, sunt şi oferte pentru familiile care vin însoţite de copii.

Mai aerisită a fost şi plaja din staţiunea Mangalia. Aici tarifele la cazare încep de la 160 de lei pe noapte şi pot ajunge până la peste 600 de lei la un hotel de patru stele, cu vedere la mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Distanţarea socială se ţine cu buget mare pe plajele româneşti