Antena Meniu Search
x

Video "Câinele de zăpadă", o nouă distracţie pentru pasionaţii sporturilor de iarnă

Deşi suntem la jumătatea primăverii, la munte peisajul e încă alb. Aşa că iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura în continuare de zăpadă. Pentru pasionaţii sporturilor cu motor a fost inventat "câinele de zăpadă", un vehicul pentru deplasarea rapidă, în terenuri cu zăpadă mare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.04.2021, 16:44

Vezi și
  • Adrenalină şi viteză cu sania, pe munte
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

A fost denumit aşa tocmai pentru că utilizatorii îl compară cu săniile trase de câini care aleargă neobosit, pe terenuri extrem de greu accesibile.

Am testat noul vehicul în decorul de iarnă al zonei Dichiu, din masivul Bucegi.

Claudiu Loghin - reporter Observator:  Așa numiții câini de zăpadă pot circula cu viteze de până la 40 de kilometri pe oră, pentru că viteza este limitată. Motoarele au o putere de peste 13 cai și e o chestiune de obișnuință până când te poți bucura de această experiență.

Pasionat de sporturi de iarnă: Se conduce foarte ușor, n-ai nevoie de nimic, nici de carnet, de nimic. Trebuie doar să urci pe el, să-i dai accelerație și te descurci singur, n-ai nicio problemă.

Pe acelaşi subiect

Pasionat de sporturi de iarnă: Sunt efectiv super potrivite pentru astfel de locuri și astfel de peisaje.

Construcția e foarte simplă: un motor alimentat cu benzină acționează o șenilă din cauciuc lată de 65 de centimetri. Comenzile sunt pe ghidon. Sania în care pilotul stă pe un scaun este legată de vehiculul cu motor exact ca o remorcă. 

Flavius Borza - instructor:  Viteza maximă depinde de zăpadă. Momentan, cred că am putea merge cu 35 de kilometri pe oră, pe zăpada aceasta. Adică este o zăpadă bună.

Un câine de zăpadă consumă, în medie, doi litri de benzină pe oră și poate tracta până la 500 de kilograme. Sunt doi ani de când astfel de vehicule au început să circule în zone înzăpezite din România.

George Nica - director companie: Erau foarte, foarte mulți oameni care se opreau, întrebau de ele, erau curioși, mai ales în primă instanță, când le-am adus, ele nu aveau sania în spate, legată și omul nu înțelegea, efectiv, nu înțelegea cum se conduce, cum merg, ce fac ele.

Preţul variază în funcţie de capacitatea motorului şi poate ajunge şi la 3500 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » "Câinele de zăpadă", o nouă distracţie pentru pasionaţii sporturilor de iarnă