Video

Doar câteva ore până când bisericile vor începe slujba de Paşte, iar credincioşii vor putea lua parte. Restricţiile şi regulile sanitare rămân, însă, în vigoare

De Bianca Iacob.
Publicat: 01.05.2021, 21:45.
Actualizat: 01.05.2021, 21:46

Mai sunt câteva ore până când Lumina Învierii va fi împărţită credincioşilor. Bisericile se deschid la miezul nopţii pentru toţi credincioşii care vor să participe la slujbe. Atunci vom rosti cu toţii - Hristos a Înviat! Anul trecut am stat cu toţii acasă şi am urmărit online sau la televizor slujba de Înviere. Acum s-au schimbat lucrurile.

Trebuie să respectăm măsurile de protecţie pentru că anul acesta slujbele vor fi cu enoriaşi şi vor fi atât în interiorul bisericilor, cât şi în exteriorul acestora.

În interior, trebuie să fie o distanţă de doi metri între enoriaşii care participă la slujbă, evident masca trebuie purtată, iar biserica trebuie să pună la dispoziţie tuturor credincioşilor dezinfectant.

Şi afară rămânem cu mască, însă, la o distanţă de un metru şi jumătate, unul faţă de celălalt.

Citește și:

Din nou împreună în familie

Anul trecut, am văzut slujba de Paşte din faţa televizorului sau am ieşit la fereastră să ascultăm rugăciunile preoţilor la cea mai apropiată biserică, iar Hristos a înviat l-am rostit celor dragi la telefon. Anul acesta vom fi din nou împreună.

Credinţa nu are limite, iar anul acesta nu are nici restricţii: vom putea fi împreună în esenţă, împreună, un cuvânt atât de simplu, dar care poate însemna tot pentru unii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Ploaie de foc pe cerul Israelului. Iron Dome-ul a interceptat zeci de rachete către Tel Aviv. O clădire Hamas cu 13 etaje din Gaza a fost distrusă de bombardamente
1
Extern • pe 11.05 la 23:41

A doua noapte de război între Israel și Fâșia Gaza. Militanții palestinieni din Gaza au tras peste 100 de rachete asupra Israelului în urma distrugerii unui bloc rezidențial din Gaza. O clădire din suburbia Holon din Tel Aviv a fost lovită, iar un autobuz gol și mai multe mașini au luat foc. Cel puţin 28 de oameni au murit în enclava palestiniană și 2 în Israel.