Antena Meniu Search
x

Doar mortul nu plăteşte medicul legist

Şi bătut şi cu banii luaţi. La propriu. Aşa se simte oricine are nevoie de un certificat medico-legal.

Vezi și

 Şi bătut şi cu banii luaţi. La propriu. Aşa se simte oricine are nevoie de un certificat medico-legal. Nimic nu este gratuit, deşi institutele şi serviciile judeţene sunt de stat şi primesc anual un buget de la Ministerul Sănătăţii.

La medicul legist, nici mort nu ajungi dacă nu plăteşti. Serviciile de medicină legală sunt publice. Instituţiile iau anual buget de la stat, la care se adaugă banii strânşi din taxe.

În restul ţării, medicina legală pare în moarte clinică, dacă ne uităm la raportul pe 2013. Medicii legişti sunt depăşiţi de volumul de muncă, iar unele servicii nu au nici măcar laborator de toxicologie.

Serviciul de medicină legală Ilfov nu are laborator dintr-un motiv simplu. Are sediul în acelaşi loc cu Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti care are deja.

Chiar dacă sunt dispuşi să plătească, oamenii trebuie să meargă din oraşul lor la cel mai apropiat Institut pentru a obţine un document de la medicul legist. Reprezentanţii serviciilor judeţene spun că banii pe care îi încasează ajung la bugetul spitalelor de care aparţin.

Ce se întoarce sunt doar firimituri. Cele mai mari datorii le au Poliţia şi Ministerul Justiţiei. Lipsa plăţilor face ca şi anchetele să se prelungească până când expertizele medico-legale sunt gata. Şi achitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Doar mortul nu plăteşte medicul legist