Antena Meniu Search
x

Doi deputaţi, un senator şi trei judecători, urmăriţi penal într-un dosar privind retrocedări abuzive de păduri

Anchetă fără precedent în România. Doi deputaţi, un senator şi trei judecători sunt urmăriţi penal într-un dosar privitor la retrocedarea abuzivă a 90.000 de hectare de pădure

Vezi și

Anchetă fără precedent în România. Doi deputaţi, un senator şi trei judecători sunt urmăriţi penal într-un dosar privitor la retrocedarea abuzivă a 90.000 de hectare de pădure

Senatorul Ilie Sârbu a fost anunţat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă în cel mai mare dosar din justiţia română referitor la restituirea abuzivă a 90.000 de hectare de pădure şi 100 de hectare de teren agricol.

Pământurile, aflate în Bacău şi Suceava, ar fi aparţinut familiilor vechi de boieri Sturdza, Ghica şi Rosetti. Au ajuns apoi în posesia localnicilor. Scopul final, spun însă surse judiciare, ar fi fost ca pădurile să intre în posesia anumitor firme de prelucrare a lemnului. Iar abuzul ar fi fost legalizat printr-o Lege iniţiată în 2002 de Viorel Hrebenciuc.

Deputatul a ajuns şi el la DNA Braşov. A fost însă adus de jandarmi, cu mandat. De ieşit, a ieşit singur, după două ore.

Procurorii DNA au făcut în acest caz 25 de percheziţii, unele dintre ele în birourile şi casele a trei judecători de la Tribunalele Covasna şi Braşov. Iar magistraţii, pentru care CSM a dat aviz de reţinere şi arestare, au fost şi ei duşi la audieri cu jandarmii.

Percheziţionat a fost şi biroul de avocatură al deputatului Ioan Adam, soţul uneia dintre judecătoarele cercetate în dosar.

Acuzaţiile i-ar viza şi pe Prinţul Paul şi Prinţesa Lia. Surse judiciare susţin că în această dimineaţă au fost percheziţii şi la vila acestora din Capitală. Dar şi că cei doi urmează să fie şi ei audiaţi de procurorii anticorupţie. Ar fi promis bani pentru a li se retroceda 30.000 de hectare de pădure în Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Doi deputaţi, un senator şi trei judecători, urmăriţi penal într-un dosar privind retrocedări abuzive de păduri