Antena Meniu Search
x

O familie din județul Buzău crește în curte aproape 300 de câini. Vecinii sunt terorizaţi de mirosul venit de animale

Într-o comună din Buzău, localnicii sunt disperaţi că o familie creşte în curte aproape 300 de câini.

Vezi și

Când iubirea pentru animalele depăşeşte limitele normalului sau, mai rău, se transformă într-o afacere dubioasă, viaţa celor din jur devine un calvar! Într-o comună din Buzău, localnicii sunt disperaţi că o familie creşte în curte aproape 300 de câini.

Gălăgia făcută de câini răsună în toată comuna Cernăteşti! Iar pe stradă s-au adunat oamenii disperaţi, cu speranţa că vor scăpa de coşmar. 

Mărturia vecinilor: "Noi nu mai putem locui aici de aproximativ 2 ani din cauza mirosului, a zgomotului. Am făcut petiţii la autorităţi, au făcut controale. S-au dat nişte amenzi. Situaţia este explozivă. Ies în curte şi mă latră câinii, nu pot să stau nici măcar o secundă în curtea mea. Mirosul e insuportabil."

Localnicii au făcut sute de reclamaţii, iar medicii veterinari, specialiştii de la DSP, de la Garda de Mediu şi poliţiştii au încercat să ia măsuri. Fără succes, pentru că nu au fost primiţi pe proprietate să vadă câinii.  

Marian Dumitru - medic DSV Buzău: "Proprietara animalelor nu vrea să colaboreze. Pentru a verifica microciparea lor, evidenţele sanitar veterinare. Nu sunt asigurate condiţiile de igienă, întreţinerea adăposturilor."

În satul vecin, în curtea unei fundaţii, aceeaşi situaţie disperată. Nimeni nu se poate apropia de gard. Zeci de câini latră de foame şi de sete. 

Zilnic, oamenii se ceartă cu proprietara câinilor. Acum a venit rândul autorităţilor.

Legea nu este de partea administraţiei locale.

Petrica Marzea, primarul comunei Cernatesti: "Nu avem lege. Aceşti oameni sunt proprietari de câini. Am înţeles că-i livrează în Germania, în alte ţări."

Cele două proprietare de câini vor fi notificate de DSV să prezinte documente de înregistrare a patrupedelor. Autorităţile vor putea intra în gospodării doar cu mandate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O familie din județul Buzău crește în curte aproape 300 de câini. Vecinii sunt terorizaţi de mirosul venit de animale