Antena Meniu Search
x

Fotografiile regăsite după 37 de ani cu doi miri la biserica Stavropoleos au pus pe jar internetul. Un american a vrut să îi găsească pe nuntaşi

Povestea unor fotografii de nuntă a făcut înconjorul lumii şi a dus la o mobilizare impresionantă pe reţelele de socializare.

Vezi și

Povestea unor fotografii de nuntă a făcut înconjorul lumii şi a dus la o mobilizare impresionantă pe reţelele de socializare. La 37 de ani de la nunta a doi români, un american care îi fotografiase întâmplător la cununia religioasă a lansat o campanie pe Facebook prin care să îi găsească. Mii de oameni s-au alăturat investigaţiei online şi au distribuit postarea. Şi, într-un final, i-au găsit. Reporterii Observator au stat de vorbă cu ei. Mirii spun astăzi că e minunat că s-a inventat internetul, pentru a recupera cea mai dragă amintire.

"Nici nu mă mai gândeam la aşa ceva. Ne-am reamintit de nuntă, de tinereţe.", spune mirele de atunci, Liviu Breazu.

Era vara lui 1981 când, la Biserica Stavropoleos din Capitală, Liviu şi Zinica Breazu îşi uneau destinele. Un fotograf misterios a imortalizat momentul când, sprijiniţi de portiera unei Dacii, cei doi se sărutau, pentru prima oară, ca soţ şi soţie. 

Pe aceste trepte rămase parcă neschimbate, păşeau la 1 iulie 1981 doi tineri hotărâţi să-şi unească destinele în faţa lui Dumnezeu. Fermecat de ritual şi de bucuria nuntaşilor, turistul american Matt Hills a decis să se oprească din plimbare şi să imortalizeze momentul. Liviu Breazu: "Eram în biserică şi erau şi ei tot în biserică. Ei fotografiau, că erau într-o excursie şi ne întreabă: putem să facem nişte poze?. Zic: puteţi să faceţi!" 

Aproape patru decenii, cei doi miri au trăit cu regretul că nu au văzut fotografiile. Odată ajuns în Statele Unite, tânărul american le rătăcise adresa. Abia acum, Matt Hills a regăsit imaginile în arhivă şi a decis să-i caute pe cei doi miri români. Iar, cu ajutorul surorii sale, a lansat un apel pe Facebook. Unul care avea să facă, în doar câteva ore, înconjorul lumii. 

Aproape 1.300 de distriburi şi sute de aprecieri şi comentarii a adunat postarea americanilor. Oameni din toată lumea s-au alăturat investigaţiei online. Unii chiar s-au oferit să ia legătura cu reprezentanţii Bisericii Stavropoleos pentru a-i căuta în registrele vremii. Iar, după doar câteva zile, cei doi români au fost găsiţi. Liviu şi Zinica Breazu locuiesc în Bucureşti şi au, astăzi, 37 de ani mai târziu, copii şi nepoţi: "Noroc că au inventat ăştia Facebook şi alte minunăţii."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fotografiile regăsite după 37 de ani cu doi miri la biserica Stavropoleos au pus pe jar internetul. Un american a vrut să îi găsească pe nuntaşi