Antena Meniu Search
x

Doi români, eroi pentru victimele atentatului din Barcelona! Momentele de groază trăite în atacul de pe Rambla

Deşi a fost rănit, Ion a rămas să îi ajute pe cei din jur, spulberaţi de furgoneta teroriştilor. La câţiva paşi, Gabriel a fost şi el grav rănit de atacatori. Tocmai îşi ceruse iubita în căsătorie. Acum, este pe un pat de spital, iar medicii sunt rezervaţi.

Vezi și

Deşi a fost rănit, Ion a rămas să îi ajute pe cei din jur, spulberaţi de furgoneta teroriştilor. La câţiva paşi, Gabriel a fost şi el grav rănit de atacatori. Tocmai îşi ceruse iubita în căsătorie. Acum, este pe un pat de spital, iar medicii sunt rezervaţi.

Noi imagini dure au apărut după atentatul de pe Rambla. În imagini, printre răniţi, Ion, un român plecat în Spania în căutarea unui viitor mai bun, face tot ce poate să îi ajute pe cei spulbetraţi de furgonetă.

Ion Pătru Bârsilă, român rănit

Am ajutat ce am putut, am ramas cu ultima fata, i-am tinut scalpul ca deja avea scalpul luat. Avea mana rasucita, i-am pus-o la loc. era rupta toata. Daca eram bine si puteam sa merg, am ajutat, nu ptueam sa stam asa, indiferent.

Asta deşi Ion fusese rănit. A fost unul dintre cei loviţi de duba teroriştilor. Iar acum îşi reproşează că nu a putut face mai mult.

Ion Pătru Bârsilă, român rănit

Toata lumea tipa, toata lumea urla, era un dezastru. Era o femeie grav ranita, am intors-o. Prietenul meu a fugit dupa apa

La câţiva paşi de locul atacului, Bogdan şi Andrada, doi tineri căsătoriţi, stabiliţi în Spania, ar fi trebuit să se întâlnească la locul de muncă. Sunt brokeri imobiliari şi l-ar fi ajutat chiar şi Lionel Messi să îşi cumpere una dintre proprietăţi. Bogdan ajunsese deja la Birou, iar soţia lui era pe drum, chiar în calea teroriştilor. Parcă a avut un presentimet şi a intrat într-o pizzerie. Câteva secunde mai târziu, pe trotuar a trecut duba teroriştilor.

Bogdan Manta - român stabilit în Spania:

Ca prin minune, i s-a nazarit ei sa faca la dreapta pe o strada laturalnica, sa caute ceva de mancare. spun asta pentru ca noi lucrand in aceeasi cladire mancam impreuna in aceeasi cladire.

O plimbare pe cel mai cunoscut bulevard din Spania s-a transformat într-un coşmar pentru alţi doi tineri români. Gabriel tocmai îşi ceruse iubita în căsătorie. Veniseră în Barcelona pentru a sărbători momentul împreună cu prietenii lor. Însă exact când au intrat pe Rambla s-a produs atacul sângeros.

În urma atentatului, Rambla a prins din nou viaţă. Locul însângerat în urmă cu două zile este acum plin de flori, lumânări şi mesaje de susţinere. Atacul din inima Barcelonei este al optulea comis în acest mod, în Europa. Londra a fost lovită de trei ori, iar Nisa, Paris, Berlin şi Stockholm au fost şi ele ţinta un unor astfel de atentate în ultimul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Doi români, eroi pentru victimele atentatului din Barcelona! Momentele de groază trăite în atacul de pe Rambla