Antena Meniu Search
x

O familie din judeţul Neamţ doarme de patru nopţi în podul casei, cu toporul în mână! Totul, de teama urşilor care ajung în poarta casei zilnic

Doi soţi dintr-o comună aflată în judeţul Neamţ dorm de patru nopţi în podul casei, cu toporul în mână.

Vezi și

Doi soţi dintr-o comună aflată în judeţul Neamţ dorm de patru nopţi în podul casei, cu toporul în mână! De teama urşilor, spun oamenii. Animalele le intră în curte când doresc, în special noaptea. Iar în ultima vreme, vizitele urşilor sunt din ce în ce mai dese.

Îngrozită, femeia găseşte doar soluţii radicale. În faţa urşilor care-i vin în poarta casei seară de seară nu are cum să răzbească.

Până la autorităţi însă oamenii se feresc cum pot. De patru nopţi dorm în podul casei din comuna Alexandru cel Bun.

Duminică seara, animalul a intrat în gospodărie. Speriaţi proprietarii au sunat imediat la 112 să ceară ajutor. Până au intervenit jandarmii, ursul însă plecase. Dar aseară a revenit.

<<Ne-am oprit, am stat tiptil şi am strigat la soţul să vină repede. "Costel", am strigat. Zic: "E ursul!" A venit repede şi ursul era chiar acolo. Uitându-mă i-am văzut ochişorii cum străluceau. Chiar la poartă, acolo vine în fiecare seară şi mănâncă>>, spune femeia. 

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun: "Eu n-am ce să fac. Sunt legat de mâini şi de picioare. Aşteptăm să vedem garda de mediu, garda silvică când vor lua o măsură clară",  

Alexandru Băluţ, şef departamentului de vânătoare din Direcţia Silvică Neamţ: "În perioada asta ei îşi caută de hrană, se pregătesc pentru iarnă şi apelează la toate resursele pe care le pot găsi."

Acum două zile, tot în judeţul Neamţ, în comuna Tașca, un bătrân de 79 de ani a fost sfâşiat de un urs. Era la doar câteva sute de metri în spatele casei, aduna fân. Şi acum, omul este în stare gravă în spital.

Pentru acest exemplar s-a dat aviz avorabil de la Agenția de Protecția a Mediului Neamț de capturare. Urmează însă să fie aprobat şi de Ministerul Mediului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O familie din judeţul Neamţ doarme de patru nopţi în podul casei, cu toporul în mână! Totul, de teama urşilor care ajung în poarta casei zilnic