Antena Meniu Search
x

Domeniul baronilor de Muranyi este deschis vizitatorilor

Nimic nu se pierde, totul se transformă. Este premiza de la care a plecat un cuplu de timișoreni care a transformat o proprietate istorică într-o zonă de agrement.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 31.08.2020, 15:10

Vezi și
  • Zilnic, sute de turişti calcă pragul domeniului.
  • Oamenii găsesc aici relaxarea şi liniştea mult dorite.

Este vorba despre domeniul baronilor de Muranyi din Timiş. Un colţ de rai aflat la doar 25 de kilometri de Timişoara.

Proprietar: Loc de joacă outdoor, o fermă demonstativă, denumită "Ferma cu poveşti". Am denumit-o aşa, pentru că am creat câteva povestioare cu caracter educativ, legate de animăluţele din fermă. De asemenea, aici avem Tărâmul Aventurilor, o zonă de "aventura park".

Şi lista continuă. Heleşteul cu nuferi, livada cu pomi fructiferi, insula arinului, izvorul sau platanul secular sunt doar câteva dintre atracţiile naturale pe care oaspeţii le pot descoperi pe proprietatea conacului de la Murani. Un loc căruia soţii Preda au reușit să îi readucă strălucirea în numai 2 ani.

Sorin Prada, proprietar: A fost o muncă imensă, timp de 2 ani de zile. Proprietatea, la momentul achiziţiei, era părăsită. În momentul în care am văzut frumuseţea locului, am simţit oportunităţile pe care le poate oferi o proprietate de o asemenea valoare istorică.

În Murani veselia este cuvântul de ordine pentru cei mici. Animale, trambulină, tiroliană, leagăne, tobogane, toate alcătuiesc locul perfect pentru cei care vor să evadeze din orașele aglomerate.

Unic pentru acest loc este și cel mai înalt Sequoia Gigantea din Estul Europei. În 1781 baronul Murany a cumpărat terenul din localitate, a amenajat domeniul, iar în centrul satului şi-a ridicat conacul.

Acum, noii proprietari vor să-i redea strălucirea şi vechiului imobil. Totul pentru ca experienţa turiştilor să vie una desăvârşită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Domeniul baronilor de Muranyi este deschis vizitatorilor