Antena Meniu Search
x

Video Domeniul skiabil din România care atrage tot mai mulți turiști în fiecare an. Străinii străbat şi sute de km pentru a ajunge aici

A fost veselie mare pe pârtiile din staţiunea montană Pasul Vâlcan. Iubitorii sporturilor de iarnă s-au întrecut la Cupa Pasul Vâlcan Ski alpin și Snowboard. Iar dacă cei mari au vrut mai mult să se distreze, cei mici au aşteptat cu nerăbdare să îşi primească premiile. 

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 10:53

Vezi și

Domeniul skiabil din Pasul Vâlcan atrage tot mai mulți turiști de la an la an. Mai ales că se organizează și tot felul de concursuri. Unul dintre cele mai îndrăgite este Cupa Pasul Vâlcan Ski alpin și Snowboard. 

Concurenţii au venit din toate colțurile țării, dar și din străinătate

Cei mici au concurat, fără teamă, pe schiuri, nerăbdători să primească premiile pregătite pentru ei.

Copil: Am avut foarte mari emoţii, dar până la urmă am scăpat de ele.

Copil: ​E frumos aici la concurs, doar că pârtia e puţin cam moale şi e greu să iei curba.

Concurent: Mă simt bine de tot, sunt în formă

Reporter: Şi credeţi că o să îi întreceţi pe cei mai tineri?

Concurent: Nu ştiu, să vedem la proba contrarie

Administratorii domeniului schiabil spun că staţiunile montane din Hunedoara sunt tot mai căutate chiar și de cei care străbat câteva sute de kilometri pentru a ajunge aici. Stațiunea Vulcan - Pasul Vâlcan a fost declarată de curând stațiune turistică.

Emil Părău- administrator domeniu schiabil Straja și Pasul Vâlcan: La ora actuală este o staţiune mai mult pentru începători, pentru că aici sunt două pârtii de începători şi o bandă, unde pot învăţa. Deci avem două teleschiuri, banda şi un telescaun care merge până aici în Vâlcan.

Turiștii care și-au dorit să se bucure de un loc în natură, unde mai găsesc zăpadă, consideră că este un loc minunat pentru relaxare.

Turistă: Vremea putea să ne ajute puţin mai mult, dar deocamdată este bine, pentru ultima zi de schi, cred, din anul ăsta.

Turistă: Suntem fericiţi, avem şi multă lume, lumea se distrează, participanţi, copii.  

Organizatorii spun că este o bucurie să vadă cum stațiunea montană este din ce in ce mai căutată și apreciată de turiști. Iar concursurile pe care le organizează aduc pe langa distracție și multe premii.

Cristian Merișanu - primar Vulcan: An de an avem peste 100, 100 şi ceva de participanţi la toate categoriile, începând de la 4, 6 ani până la peste 63 de ani. Astăzi avem o concurentă de 83 de ani care s-a înscris şi toată lumea va primi medalii, va primi diplome, cupe

Toții participanții au primit premii, așa că nimeni nu s-a întors acasă fără o amintire frumoasa de la acest concurs. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Domeniul skiabil din România care atrage tot mai mulți turiști în fiecare an. Străinii străbat şi sute de km pentru a ajunge aici