Antena Meniu Search
x

Dosarul dispariţiei Elodiei Ghinescu, cel mai cunoscut dosar al ultimului deceniu

Cel mai cunoscut dosar al ultimului deceniu. Şi cel mai controversat. O anchetă costisitoare şi o desfăşurare de forţe impresionantă.

Vezi și

 Cel mai cunoscut dosar al ultimului deceniu. Şi cel mai controversat. O anchetă costisitoare şi o desfăşurare de forţe impresionantă. Sunt doar câteva lucruri care se pot spune despre dosarul dispariţiei Elodiei Ghinescu.

Dosarul Elodia a devenit obiect de studiu pentru studenţii de la drept. Şi ar putea oricând să fie şi scenariu de film poliţist. Ea era o celebră avocată, căsătorită, care avea o relaţie extraconjungală cu un fost ofiţer SPP. El, un poliţist care o înşela şi era înşelat în acelaşi timp.

Cristian Cioacă, soţul Elodiei a fost principalul suspect încă de la începutul anchetei. Relaţia dintre cei doi era tensionată. Cioacă tocmai aflase că Elodia are o idilă.

Ca poliţist, Cioacă avea suficientă experienţă încât ar fi putut şti cum să ascundă urmele în cazul unei crime. Aceasta a fost tot timpul intuiţia anchetatorilor care au fost bântuiţi, din 2007 de o singură întrebare - UNDE E ELODIA GHINESCU?

Cioacă nu a răspuns la această întrebare niciodată. În schimb i-a trimis pe anchetatori pe piste false ori de câte ori a avut ocazia. Dosarul Elodiei a ieşit din tipare pentru că trupul avocatei nu a fost găsit niciodată.

Elodia a fost căutată peste tot. Prin păduri şi lacurile din trei judeţe. A fost dată în urmărire internaţională. Anchetatorii nu au ratat nici mănăstirile din România, după ce soţul avocatei a spus că ea s-ar ascunde sub haine de măicuţă. Zeci de instituţii au fost implicate în anchetă.

Numai pentru prima jumătate de an de anchetă s-au cheltuit 250.000 lei. Petele de sânge din casa lui Cioacă au fost analizate şi reanalizate. Anchetatorii au periat de mai multe ori apartamentul celor doi.

Un aparat special, Crime Light a reuşit să le descopere. Anchetatorii au stabilit că poliţistul ar fi ucis-o pe Elodia în apartamentul în care se afla şi fiul lor. Cioacă a jucat dur de fiecare dată.

Zâmbăreţ, zeflemitor şi chiar sarcastic. Sunt doar câteva dintre feţele lui, în faţa anchetatorilor. Anchetatorii au reuşit să-l bage după gratii de trei ori. Prima dată doar pentru o noapte.

A doua, pentru că ar fi spart căsuţa de e-mail a Elodiei. Ultima arestare din decembrie 2012 i-a adus şi cea mai lungă şedere în arest - un an şi două luni. Cioacă a fost eliberat în februarie, sub control judiciar. Acum va sta 15 ani şi 8 luni după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dosarul dispariţiei Elodiei Ghinescu, cel mai cunoscut dosar al ultimului deceniu