Două femei, una din România, iar alta tocmai din Bali s-au îndrăgostit de ţara celeilalte (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 27.05.2019, 12:43.
Actualizat: 27.05.2019, 15:22

Două femei, una din România, iar alta tocmai din Bali s-au îndrăgostit. Pe plaiurile noastre s-au întâlnit, dar de câţiva ani, fiecare s-a îndrăgostit iremediabil de ţara celeilalte. 

Două femei, una din România, iar alta tocmai din Bali s-au îndrăgostit. Pe plaiurile noastre s-au întâlnit, dar de câţiva ani, fiecare s-a îndrăgostit iremediabil de ţara celeilalte. Aşa se face că acum tânăra din Bali s-a stabilit în Bucureşti, iar românca, în insula Bali. Dar le mai leagă ceva: meditaţia.

Sorina: Când mă gândesc la Bali mă gândesc aşa ca la casa mea. Şi fiind aici în România simţeam să îmi lipseşte energia balineză. Am întâlnit-o pe Eka şi a fost foarte emoţionată şi surprinsă să vadă că vorbesc în indoneziană.

Eka: Da! Chiar nu am mai putut în momentul ăla. Iar îmi vine să plâng. Mi-a zis că locuieşte în Bali.

Sorina: Ne-am luat în braţe, am plâns amândouă.

Sorina este româncă, Eka este tocmai din Bali. În acte, căci în realitate, cumva au făcut schimb de ţări. S-au cunoscut aici iar prietenia lor a început cu un simplu salut în indoneaziană.

Reporter: A fost o conexiune de la bun început între voi, nu?

Eka: Da! Chiar simţi că eu nu o cunoşteam, dar m-am simţit foarte aproape de ea.

Meditaţia le-a adus aproape. Căci Eka a deschis în România un centru prin care încearcă să aducă insula Bali, cu tot ce inseamna ea, pe plaiuri româneşti. La noi în ţară a ajuns în urmă cu ceva ani.

Eka: Am venit in 2010, prin sora mea, care a făcut studii în Bali cu soţul ei. E muzician. Apoi am vrut să plec să lucrez în America şi nu ştiam nimic despre România. Apoi, ea a zis să vin după ea, pentru că mă iubeşte prea mult. Eu m-am îndrăgostit de ţara asta pentru că e super frumoasă, are şi munte, şi mare. Ca în Indonezia. Adică, iubesc ţara asta. E ca şi casa mea. Când plec în Indonezia două săptămâni abia aştept să mă întorc. Nu pot să stau departe.

Mai ales că o mai leagă un motiv de România. Aici şi-a întâlnit jumătatea.

Eka: El căuta maseur pentru tatăl lui care era bolnav. A venit la mine, l-am ajutat. M-a întrebat cât costă şi i-am zis că nu costă nimic, vreau să ajut. El nu s-a simţit bine că a fost gratis. Dar când ajut oamenii nu o fac din interes, îi ajut cu sufletul deschis. De asta s-a îndrăgostit de mine. Din acel moment nu m-a mai lăsat să plec din casa lui.

De cealaltă parte, Sorina a vrut să evadeze din România. Fostă stewardesă şi corporatistă, a simţit că este momentul ei să facă o schimbare majoră. Aşa că a plecat. Departe. În Bali.

Reporter: Când te-ai decis să rămâi acolo, care era drumul tău?

Sorina: A doua zi! M-am trezit Doamne ce frumos e aici, nu vreau să mai plec. Mergeam pe stradă şi mă gândeam ce să fac să rămân aici? Mă întâlneam cu oameni, vorbeam cu ei şi îmi ziceau că "tu ştii răspunsul, îl ai deja". Şi eram ceva de genul, nu nu ştiu! Apoi mi-am dat seama că da, aveam răspunsul.

Să promoveze Bali în mediul online.

Sorina: Am o familie de balinezi localnici, ei sunt familia mea balineza, eu promovez online, iar băieţii se ocupă de tot, transferuri, activităţi autentice, nu doar turistice. Chiar am stat 7 luni într-o familie balineză şi i-am întrebat pentru că şi eu eram curioasă. Dar voi nu vă certaţi? Nu i-am auzit niciodată să se certe, să se contrazică, să vorbească mai tare. Au în centrul casei un loc de întâlnire, în care se discută problemele şi fiecare membru îşi spune părerea şi cum consideră că ar fi mai bine făcut.

Asta nu inseamna insa ca a uitat de România. Si nici de cea pe care o numeşte soră şi pe care o vizitează măcar o dată pe lună.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.