Antena Meniu Search
x

Două zile până la începerea noului an universitar! Studenţii şi-au făcut bagajele şi au pornit la drum spre cămine

Studenţii şi-au făcut bagajele şi au pornit la drum! Mai sunt două zile până la începerea noului an universitar, iar căminele au început să prindă viaţă.

Vezi și

Studenţii şi-au făcut bagajele şi au pornit la drum! Mai sunt două zile până la începerea noului an universitar, iar căminele au început să prindă viaţă. Taxele mici, dar şi viaţa studenţească trăită într-un alt ritm îi fac pe mulţi tineri să opteze pentru cazarea în internatele universităţilor din ţară.

Primii studenţi basarabeni au ajuns aseară în Galaţi. Au trecut Prutul ca să înveţe la Universitatea "Dunărea de Jos" şi au adus cu ei mici suveniruri care să le aline dorul de Republica Moldova. 

Nu au uitat acasă nici produsele tradiţionale. Pateu rusesc şi plăcinte moldoveneşti. Ca la orice început de drum, bobocii au visuri măreţe.

Şi la Iaşi tinerii şi-au luat camerele în primire. Viaţa de student începe, obligatoriu, cu o curăţenie generală.

Multe din căminele universitare din ţară au fost renovate, iar odată cu condiţiile au crescut şi preţurile.

Tarifele diferă în funcţie de condiţii, dar şi de numărul de persoane care stau într-o cameră. În centrele mari universitare, mai exact în Bucureşti, Iaşi şi Cluj, preţurile variază între 150 şi 300 de lei pe lună.

În timp ce în Timişoara şi Galaţi, un student trebuie să plătească în medie între 100 şi 200 de lei lunar. Cei care nu reuşesc să obţină un loc de cazare în cămin pot să îşi închirieze o garsonieră sau un apartament.

Însă preţurile sunt mult mai mari: pornesc de la 140 de euro pe lună pentru o garsonieră şi ajung, în cazul unui apartament, chiar şi la 500 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Două zile până la începerea noului an universitar! Studenţii şi-au făcut bagajele şi au pornit la drum spre cămine