Antena Meniu Search
x

Dozatoare de lapte din Bucuresti, sub sechestru din cauza aflatoxinei

Daca erati obisnuiti sa cumparati lapte proaspat de la dozatoarele din piete, in aceasta dimineata s-ar putea sa aveti o surpriza. Peste 30 de astfel de aparate au fost oprite, dupa ce au aparut suspiciuni ca laptele ar fi contaminat cu aflatoxina.

Vezi și
Pana la finalizarea testelor, 32 de dozatoare pentru lapte proaspat din piete au fost oprite. Totul de teama aflatoxinei, o substanta foarte periculoasa care ataca ficatul. Poate provoca si cancer. Pana acum, in Romania, zeci de mii de litri de lapte au fost in atentia autoritatilor.

Conform legislatiei, dozatoarele aprovizinate de fermele aflate in litigiu au fost oprite pana la refacerea analizelor sau schimbarea sursei de lapte. In toata tara exista, potrivit datelor ANSVSA, 335 de dozatoare pentru laptele proaspat. 7.500 de litri de la 86 de ferme sunt vanduti tot anul prin astfel de aparate.

Panica a inceput in toata tara. La fel si controalele autoritatilor sau chiar ale producatorilor. Acolo unde analizele au iesit bune, insa, dozatoarele au fost repornite.

Si ca sa fie siguri ca nu-i va afecta scandalul laptelui, unii dintre producatori au reactionat deja. Persoanele care vor sa cumpere lapte de la dozatoare sunt intampinati de astfel de afise care-i asigura ca laptele nu este contaminat!

Aflatoxina ajunge in lapte prin furajele pe care animalele le mananca. Producatorii a caror marfa este testata zilele acestea sustin ca nici laptele si nici mancarea animalelor nu au nicio problema.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Dozatoare de lapte din Bucuresti, sub sechestru din cauza aflatoxinei