Antena Meniu Search
x

DRAMA adolescentei din Sibiu, PRIMA VICTIMĂ a jocului Balena Albastră. Procurori: Fata a fost CONSTRÂNSĂ să se sinucidă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au anunţat, miercuri, primele concluzii în cazul decesului tinerei de 15 ani care a căzut de pe un bloc-turn din municipiul Sibiu, aceştia susţinând că fata a fost constrânsă de persoane rămase neidentificate pentru a recurge la un act suicidal.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au anunţat, miercuri, primele concluzii în cazul decesului tinerei de 15 ani care a căzut de pe un bloc-turn din municipiul Sibiu, aceştia susţinând că fata a fost constrânsă de persoane rămase neidentificate pentru a recurge la un act suicidal.

Procurorii informează că adolescenta juca ”Balena Albastră”, iar decesul nu a fost un accident, ea fiind de fapt constrânsă să se arunce de pe bloc.

Citeşte şi CONCLUZIE ŞOCANTĂ în cazul morţii adolescentei din Sibiu: Fata a jucat BALENA ALBASTRĂ şi s-a aruncat de pe bloc!

Pe acelaşi subiect

"S-a reţinut că minora VDŞ a descărcat, pe telefonul său mobil, jocul intitulat „Balena albastră” şi a început a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666”, având mai multe postări pe Facebook şi Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid. Având în vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat că există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena albastră”, în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere", se arată în comunicat.

Procurorii au decis să decline în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, dar şi să înceapă "urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă".

"Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigaţii Criminale s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 1 C.pen. Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus declinarea dosarului mai sus-menţionat în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov în condiţiile în care la nivelul acestei unităţi de parchet, este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de utilizatori ai jocului respectiv", se mai arată în comunicat.

Cum s-a petrecut tragedia

Denisa Voilean, o adolescentă de 15 ani, a murit, în luna martie, după ce a căzut de pe blocul turn cu nouă etaje din municipiul Sibiu pe care se urcase împreună cu nişte prieteni.

Iniţial, surse oficiale au declarat că fata, împreună cu alţi şase prieteni, urcase la etajul al nouălea al blocului turn situat într-o zonă semicentrală a oraşului, într-un balcon comun în care accesul se face de pe casa scărilor.

Citeşte şi Ce imagini posta pe reţelele de socializare adolescenta din Sibiu care s-a sinucis jucând BALENA ALBASTRĂ

Ulterior, anchetatorii au stabilit că fata s-a aşezat pe o bordură şi a scos picioarele printr-un cadru metalic montat pe peretele exterior al blocului cu rol de balustradă, care la un moment dat s-a desprins şi a tras-o pe copilă după el. 

Fata a căzut în gol şi medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

Denisa era o adolescentă activă pe Facebook, însă surprinzător este faptul că, marţi, cu o zi înainte de deces, fata a postat numeroase mesaje triste, cu oameni plângând, dar şi mesaje mai puţin obişnuite.

Ultimul mesaj apărut pe pagina de Facebook a Denisei, din seara zilei de 14 martie, a fost textul "te urasc, #simte-te", după ce cu numai câteva minute înainte a scris: "da-i timp timpului".

De asemenea, pe tot parcursul zilei de marţi, 14 martie, fata a postat imagini cu oameni care plâng sau a share-uit posturi de pe contul Depresia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » DRAMA adolescentei din Sibiu, PRIMA VICTIMĂ a jocului Balena Albastră. Procurori: Fata a fost CONSTRÂNSĂ să se sinucidă