Antena Meniu Search
x

Video Dramele celor care acuză medicii de neglijenţă, după ce rudele infectate cu COVID se sting din viaţă în spitale

Primim în continuare mărturii dramatice pe adresa [email protected]. Experienţe înfiorătoare trăite în această pandemie, oameni care-i lasă pe cei dragi în viaţă la porţile spitalelor şi îi iau peste câteva zile acasă în saci negri.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 09.12.2020, 20:39

Vezi și
  • Oamenii se plâng că nu mai ştiu nimic de rudele bolnave de Covid, odată ce le lasă la poarta spitalelor
  • O femeie acuză medicii de neglijenţă, după ce tatăl ei a murit în spital

Un tânăr de 28 de ani a ajuns luni la camera de gardă a Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin cu răni grave. Era în pădure, la furat de lemne cu fratele său, când un salcâm s-a prăbuşit peste el. 

Elena Bololoi, director îngrijiri medicale: Politraumatism prin strivire. Acesta prezenta o contuzie toracică, cu fracturi toracice, fractură claviculă, fracturi multiple ambele oase, membre inferioare. A fost conştient, cooperant, însă pe parcursul investigaţiilor, starea acestuia s-a alterat.

Odată ajuns la spital, tânărului i s-au făcut raze şi medicii au descoperit pe unul dintre plămâni leziuni specifice COVID, înainte ca testul rapid să confirme boala. 

Elena Bololoi, director îngrijiri medicale: Tânărul a fost tratat într-un izolator. Intrând această infecţie, existau leziuni pulmonare şi prin traumatismele pe care le-a avut, ne-a fost confirmat ca rezultat al necropsiei un trombolism pulmonar.

Acuzaţii grave

În Bârlad, fiica unui bărbat de 53 de ani acuză şi ea că tatăl i-a murit chiar în timp ce i se făcea testul COVID, pentru a fi internat în spital. 

''M-a certat să nu țin linia ocupată, că deja a treia oară când sun și țin linia ocupată, că dacă mai sunt și alte cazuri grave'', spune aceasta.

Mai mult, ambulanța a venit după câteva ore, deși bărbatul care suferea de diabet avea glicemia extrem de mare. 

''D-aia l-am dus la spital, să nu moară şi ei l-au omorât într-o oră, că a murit când i se făcea testul Covid, că a făcut stop cardio-respirator. El oricum se sufoca că nu avea aer şi d-aia avea masca de oxigen. Şi ei i-au scos masca să îi bage băţul ăla în gat, să îi facă test. El atunci s-a speriat, pentru că era singur pe holul spitalului şi a făcut stop cardior-respirator. Deci se numeşte omor sau nu?'', afirmă femeia. 

Conducerea spitalului are altă variantă. 

Daniela Bors, manager spital: Avea fenomene de insuficienţă respiratorie acută. A fost conectat la sursă dublă de oxigen. Testul i s-a preluat în compartimentul de primiri urgenţe, iar stopul cardio-respirator s-a produs pe holul de la ATI.

Femeia a aflat despre decesul tatălui abia a doua zi.

''Am fost sunată dimineața la 6.30'', spune fiica pacientului. 

Daniela Bors, manager spital: Ba da, ar fi avut cine să o sune, dar probabil s-au gândit să o menajeze pe doamnă şi să o sune dimineaţă.

Iar şirul erorilor continuă. În timp ce femeia depunea plângere la poliţie pentru omor din culpă, a primit un telefon de la DSP.

''Mi l-au cerut pe tata la telefon. Şi le-am spus: doamnă, eu sunt fiica lui. Tata este mort de două zile. Îmi puteţi spune mie ce vreţi să îi spuneţi lui? Păi nu, acum l-am găsit în baza noastră de date şi a ieşit pozitiv. Zilele astea două am umblat deja pe la biserică, pe la poliţie, pe la spital, pe unde am mai fost. Şi cu tata umblasem la medicul de familie'', susţine femeia.

Spitalul a demarat o anchetă internă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Dramele celor care acuză medicii de neglijenţă, după ce rudele infectate cu COVID se sting din viaţă în spitale