Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mărturii CUTREMURĂTOARE ale unor tineri scăpaţi din coşmarul drogurilor Spice, ultima "modă" în materie de etnobotanice

Drogurile Spice, etnobotanice care te transformă într-un zombie, pot fi cumpărate de oricine şi la preţuri de nimic.

de Redactia Observator

la 22.09.2017 , 20:52

Drogurile Spice, etnobotanice care te transformă într-un zombie, pot fi cumpărate de oricine şi la preţuri de nimic. Iar rezultatul îl vedem tot mai des pe străzi. Ieri, un copil de 12 ani a murit la Iaşi după ce a fumat aşa ceva. Astăzi, alte două cazuri au fost înregistrate, unul la Constanţa, altul la Călăraşi. În ambele, tineri liceeni arată ca nişte marionete, după ce au fumat substanţele periculoase.

Aceste imagini au fost surprinse ieri în Constanţa. Un tânăr stă în picioare, sprijinit de un zid, incapabil să se mişte.

Are capul plecat şi cu greu îşi ţine echilibrul. Sunt semne că a consumat substanţe etnobotanice. Droguri interzise prin lege, dar care se vând foarte uşor pe internet. 

Vezi și

Cât de uşor? Vă dovedesc chiar acum. Pe siteurile de anunţuri on-line sunt zeci de dealeri care îşi recomandă marfa. Cu un simplu telefon, oricine poate cumpăra droguri.

Pe acelaşi subiect

Mihai şi Ana sunt doi tineri care şi-au distrus viaţa din cauza etnobotanicelor. El are 22 de ani. S-a apucat de droguri pe când avea 17: "Din două fumuri, te schimbă total. Nu mă mai ţineam pe picioare, nu mai raţionam! Probabil, dacă ştiam din ce sunt făcute, nu mă atingeam de aşa ceva. Otrăvuri, îngrăşăminte de plante şi tot felul de prostii."

Spune că arăta ca un zombie pe stradă. Un corp care mergea inert înainte. Iar în mintea lui era un coşmar: "Paranoia foarte gravă la cap, toată lumea are ceva cu mine, toată lumea vrea să-mi facă rău, m-am îndepărtat de familie, doar ca să pot să fumez liniştit. Deci, o luasem razna, practic." 

Şi Ana a coborât în infernul etnobotanicelor: "Stăteam cu prieteni care consumau şi acelaşi lucru îl făceam şi eu. E uşor, să găsesc peste tot !"

Din acest motiv, cazurile se înmulţesc cu fiecare zi, iar tot mai mulţi adolescenţi ajung la spital, din cauza supradozei. 

Aceste imagini au fost filmate astăzi, la Călăraşi. Fenomenul este întreţinut şi de o legislaţie gândită prost. Drogurile, denumite generic "Spice", sunt vândute sub paravanul unor îngrăşăminte agricole sau ca produse de pet shop.

În lupta cu tentaţiile, dar şi cu o industrie întreagă, singurul atu al tinerilor este propria voinţă. Luna trecută, 140 au cerut ajutorul Centrelor Antidrog. 

În România, autorităţile ne spun liniştite că numărul cazurilor nu a crescut. Dar, fără măsuri concrete, imaginile care au şocat o lume întreagă vor ajunge şi la noi. Aşa numiţii zombi, tineri care stau inerţi pe stradă, în picioare sau întinşi pe asfalt. Sunt efectele chimicalelor pe care le fumează.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Mărturii CUTREMURĂTOARE ale unor tineri scăpaţi din coşmarul drogurilor Spice, ultima "modă" în materie de etnobotanice