Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Drum asfaltat cu bucati de beton armat

Drumul spre iad e pavat cu bune intentii! Gresit! Drumul spre iad e pavat cu bucati de beton sparte din foste fabrici si blocuri. O spune raspicat si furios un preot

Vezi și

Cand intri pe drumul care duce spre Baluseni te intrebi daca nu cumva ai gresit directia. Calea care - teoretic - ar trebui sa duca spre localitate seamana mai degraba cu un spatiu in care a avut loc o demolare in masa. Privesti naucit si iti imaginezi ca drumul ce ti asterne inainte e rezultatul unui accident nefercit in care au fost implicate o cladire de beton si un malaxor urias. “Nu-s sanatosi la cap. Nu, aici e imposibil. E un cosmar”, spune preotul.

Inainte de fiecare slujba trebuie sa-si aduca dascalul dintr-un alt sat. Si de fiecare data, trebuie sa mearga pe acest drum. Un drum in care gropile nu sunt in asfalt, ci in relief. Orice masina al carui sofer se incumeta sa treaca pe aici e incercata mai ceva ca Iov. “Este o rusine. Stam la un kilometru de europeana si la 15 kilometri de Botosani. Asa ceva e imposibil. E imposibil”, a adaugat preotul.

Cum ochii nu ne inseala si nici cei care trec pe aici nu sufera de halucinatii in masa, nu putem decat sa constatam ca situatia este cat se poate de reala. Acum vine si intrebarea: cine este responsabil de starea drumului? Si mai ales de ce a decis sa arunce tone de beton pe drum?

Primarul localitatii si cel spre care toate degetele acuzatoare se indreapta se da nevinovat, dar ar prefera sa nu exista nici umbra de camera de filmat prin zona. In cele din urma, reusim sa-l convingem sa-si rupa cateva minute pretioase, sa ne raspunda la cateva intrebari. Doar ca pare sa nu inteleaga ca un primar este ales localnici, pentru a le face viata mai simpla, nu mai grea. “Domnule, ce veniti sa ma luati asa. Parca sunteti procurori. Nu domnule. Eu sunt satul de comunisti care m-au anchetat. Sunteti voi presa cu anchetele. E un drum public, e normal”, a afirmat  Nicolai Stratulat, primarul localitatii Baluseni.

Sa vedem, totusi, ce spun si oamenii. “Sta cu pietrele astea aici, din primavara, nici nu le taseaza, nu stiu ce vor sa faca”, au spus localnicii.

Cum de la primar nu am primit niciun raspuns clar, curiozitatea ne-a impins sa ne incercam norocul la cativa drumari pe care i-am gasit pe un alt drum. De aceasta data, nimeni nu pava cu beton. Oamenii jumuleau iarba crescuta pe mijlocul drumului. Pentru ca totul sa fie pregatit pentru muntii de beton ce urmeaza sa fie instalati si aici.

De fapt acesta ar fi fost de fapt si scopul initial. Sa paveze drumul, din moment ce de la centru nu se acorda un leu pentru reabilitarea drumurilor. Dar cum drumul spre infern e pavat cu bune intentii, rezultatele in acest caz vorbesc de la sine. Acum, primarul spune ca lucrarile se vor finaliza pana-n august. Oamenii care de trei luni circula pe drumul de cosmar nu prea cred.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Drum asfaltat cu bucati de beton armat