Antena Meniu Search
x

Drumul spre litoral, mai scurt cu trenul, conform unui experiment Observator (Video)

Avem o dilemă. Cu trenul sau cu maşina? Care să fie cea mai rapidă variantă pentru a ajunge la mare? O echipă Observator a plecat din Bucureşti către Mamaia în această dimineaţă şi a făcut experimentul. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 03.07.2020, 19:50

Vezi și
  • Drumul spre Mamaia, cu trenul, a durat cu 90 de minute mai puțin decât drumul cu mașina.
  • Dezavantajul mersului cu trenul este că nu toți pasagerii poartă mască.

Suntem la Gara de Nord, gata de plecare. Eu voi merge cu trenul, colegii mei cu mașina. Punctul de întâlnire este plaja din Mamaia. Rămâne de văzut care va ajunge primul. Să mergem! 

Cine se scoală de dimineaţă, ia trenul de 9.35 către Constanţa. Un bilet dus costă 59 de lei. Pentru această sumă, călătoria cu trenul InterRegio ar trebui să fie confortabilă şi sigură. 

Aer condiţionat este, dar nu toată lumea are măşti. Un cuplu se poartă ca şi cum virusul nu ar exista. La fel şi "naşul" care nu pare deranjat că nu toţi călătorii poartă mască. 

Trenul parcă zboară cu 140 de kilometri pe oră şi la fel şi timpul. 

Mă pot considera norocoasă, trenul meu a ajuns cu cinci minute mai devreme decât scria pe bilet în gară. I-am sunat pe băieți, ei sunt abia la kilometrul 50. 

Şi asta pentru că numai drumul prin Bucureşti a durat aproape o oră. Cursa către Mamaia continuă. 

Cu siguranță, nu cele două ore petrecute în tren au fost obositoare, ci aceste câteva minute pe care le-am stat în autobuz, un autobuz ticsit cu oameni, atât turiști, cât și constănțeni deopotrivă. 

La ora 11 eram în gara din Constanța, iar acum la 12 fix am ajuns deja în fața hotelului din Mamaia la care sunt cazată. Tot ce-mi rămâne de făcut este să îmi aștept și colegii care încă sunt pe drum. 

Drumul cu maşina pe Autostrada Soarelui nu a fost lipsit de surprize. O mașină trasă pe dreapta a luat foc. Pe o rută aglomerată se pot întâmpla şi accidente. Dar totul e bine când se termină cu bine. 

O oră şi jumătate au întârziat colegii mei. Probabil că au mers în condiţii mai bune şi nu au purtat mască de protecţie. Dar cert este că cine se grăbeşte să ajungă la mare ar face bine să vină aici cu trenul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Drumul spre litoral, mai scurt cu trenul, conform unui experiment Observator (Video)