Antena Meniu Search
x

Drumul din inima pădurii ce unește două comunităţi din judeţul Alba

Un drum asfaltat de patru kilometri şi jumătate. De atât a fost nevoie pentru a uni două comunităţi, dar şi pentru a crea un potenţial turistic în zonă. Se întâmplă între două comune din judeţul Alba.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 16:37

Vezi și
  • Drumul facilitează şi accesul spre satul Dumitra.
  • Satul era înainte izolat.

Drumul traversează o zonă împădurită şi poate fi o atracţie pentru iubitorii de natură, dar şi o cale spre popularea zonei.

Gheorghe Damian primarul comunei Ciugud: Pe fonduri europene am reuşit să reabilităm si să modernizăm complet acest drum, transformându-l de la o cale de hotar la un drum cu o lăţime de 6 metri. Iată că fondurile europene aduc şi mai proape comunităţile.

Drumul facilitează şi accesul spre satul Dumitra. Un sat cu doar 100 de locuitori, care în lipsa acestei investiţii era practic izolat.

Gheorghe Damian primarul comunei Ciugud: Atât din punct de vedere turistic dar mai ales pt locuitorii din acest sat face ca viaţa să fie mult mai frumoasă şi accesul mult mai facil.

Ioan Iancu Popa - primar Santimbru: Eu sunt de principiu să avem şcoală pentru elevi, să avem grădiniţă pentru copil şi să avem drumuri şi tot ce trebuie pentru un locuitor dacă vrem să nu dispară localităţile de pe harta româniei

Iar rezultatele investiţiei nu au întârziat să apară.

Localnic: Multi au plecat de acasa din cauza drumului mai ales iarna nu puteai veni, satul era blocat nu se putea circula. De cand s-a afaltat a inceput sa se populeze satul ca deja vin sa cumpere.

Ioan Iancu Popa - primar Santimbru: Acum constat că au venit şi cei tineri, avem şi copii la şcoală.

Atât localnicii, cât şi cei care trec prin zonă sunt foarte mulţumiţi, de calitatea drumului, dar şi de frumuseţea locului.

Dan Lungu - purtator de cuvant primaria Ciugud: Drumul comunal 40, credem noi ca va deschide si posibilitatea unor plimbări de agrement

Pentru că drumul traversează o zonă împădurită, poate fi folosit atât pentru circulaţia rutieră, dar şi în scop turistic. Zona este ideală pentru plimbările cu bicicleta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Drumul din inima pădurii ce unește două comunităţi din judeţul Alba