Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Drumul lui Mihai Viteazul, care l-a fascinat și pe Jules Verne, stă asflatat doar pe jumătate. Autoritățile se încurcă în acte

Un singur drum, două judeţe. Aşa încep problemele de pe şoselele din România. Un drum montan care face legătura între Oltenia şi Transilvania ar putea fi un traseu spectaculos, păcat că de asfaltarea lui se ocupă administraţii locale diferite. Dacă pe partea din Hunedoara conduci fără griji, odată ce ajungi în Gorj trebuie să te ţii bine. Drumul e accesibil doar cu maşini de teren. 

de Diana Speretoiu

la 21.08.2023 , 20:10

Drumul care trece prin munţii Vîlcan are o lungime de aproape 30 de kilometri. Turiştii se pot bucura de peisajul pe care îl oferă muntele, dar pot descoperi şi lucrări în noul stil românesc.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Suntem în Masivul Vîlcan, la cota 1600, o zonă cu peisaje fascinante şi potenţial turistic important, la hotarul dintre Transilvania şi Oltenia, dintre Hunedoara şi Gorj. Şi mai suntem la graniţa dintre un drum asfaltat şi un drum pietruit.

Bucata de drum, în Gorj, este în administrarea Consiliului Judeţean. Autorităţile spun că e imposibil să aducă asfaltul pe munte.

Vezi și

Oana Paloş, purtător de cuvânt CJ Gorj: Pentru aproximativ jumătate din lungimea totală a drumului am reușit sa găsim și soluții şi surse de finanțare pentru asfaltare. Pentru cealaltă jumătate de drum care intră în zona înaltă montană și care face legătura cu județul Hunedoara ar trebui să finalizăm, mai întâi, partea de reglementare juridică, deoarece la momentul actual mai multe tronsoane sunt pe domeniul privat.

Pe acelaşi subiect

Turiştii străini care vizitează locul pentru prima dată sunt încântaţi de peisaj. Românii însă îşi arată dezamăgirea că autorităţile nu se implică suficient. 

Transvîlcanul, cunoscut drept Drumul lui Mihai Viteazul, l-a fermecat și pe Jules Verne

Traseul mai este cunoscut şi ca Drumul lui Mihai Viteazul. Şi a rămas ca pe vremea lui. 

Oana Paloş, purtător de cuvânt CJ Gorj: Drumul l-a fermecat şi pe celebrul Jules Verne, care a scris despre acest colţ de munte în cartea sa Castelul din Carpaţi. Tranvîlcanul însă are o vechime de peste două mii de ani. E cunoscut încă din perioada războaielor daco-romane.

Până când traseul va deveni practicabil şi spre judeţul Gorj, ca să să te bucuri de natura sălbatică, ai nevoie de o maşină off-road. La graniţa dintre drumuri, turiştii pot petrece noaptea la cabană sau la hotelurile şi pensiunile din Hunedoara. Cazarea porneşte de la 150 de lei.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Comentarii


Întrebarea zilei
Unde veți petrece sărbătorile, în ţară sau în străinătate?
Observator » Ştiri sociale » Drumul lui Mihai Viteazul, care l-a fascinat și pe Jules Verne, stă asflatat doar pe jumătate. Autoritățile se încurcă în acte