Antena Meniu Search
x

Dulceața de ardei iute, deliciul care atrage turiștii într-un sat din Mureş

În judeţul Mureş este un sat parcă uitat de lume ce mai numără doar 15 locuitori. Şi vorbim despre ceea ce ar putea reprezenta salvarea micii aşezări de aici.

de Sorin Tanţoş

la 19.10.2020, 18:16

Vezi și
  • Reţeta unică de preparare face ca dulceaţa şă fie dulce-acrişoară, dar cu o notă picantă.
  • Pe lângă renumitul sos, cei doi prepară şi alte produse tradiţionale, pentru iarnă. 

Doi tineri au lăsat viaţa de oraş şi s-au mutat la ţară pentru a deschide o pensiune, unde prepară şi servesc produse tradiţionale.

Radu și Andreea au pornit în prima lor afacere cu mult avânt şi dorinţă de a duce tradiţia mai departe. Cei doi s-au mutat de la oraş la ţară. Acolo, la pensiunea lor din satul Şapartoc, i-am găsit pe amândoi pregătind ingredientele pentru renumita lor dulceaţă de ardei iute.

Andreea Moldovan, administrator agropensiune: Ne-am gândit să facem un preparat care nouă ne place foarte tare şi anume o dulceaţă de ardei iute.

Radu Moldovan, administrator agropensiune: Toate produsele pregătite pentru oaspeţii care or să treacă se la Şapartoc. Şi să rămână bineînţeles la noi. Noi avem un slogan, noi aşa spunem: Şapartocul este locul unde îţi hrăneşti cu adevarat sufletul. 

Şi... nu doar sufletul. Convinşi că nu doar peisajele, ci şi mâncărurile pot da savoare locului, cei doi ne-au arătat cum prepară specialitatea lor cu ardei iuţi. 

Reţeta unică de preparare face ca dulceaţa şă fie dulce-acrişoară, dar cu o notă picantă, adică exact cât trebuie pentru a completa de minune fripturi rumene, mezeluri de casă sau brânzeturi. Dar, pe lângă renumitul sos, cei doi prepară şi alte produse tradiţionale, pentru iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Dulceața de ardei iute, deliciul care atrage turiștii într-un sat din Mureş