Antena Meniu Search
x

Video Duşuri şi maşini de spălat, soluţia primăriei Iaşi pentru a ajuta localnicii îngroziţi de facturi. Părerile sunt împărţite: "Mai vrea un mandat domnu'?"

Duşuri şi maşini de spălat într-o baie publică. E soluţia pe care au găsit-o autorităţile din Iaşi ca să-i ajute pe cei care îşi închid centralele termice de groaza facturilor. Baia şi spălătoria vor fi deschise la începutul lunii viitoare, iar intrarea va costa un leu. Dacă unii ieşeni se bucură de orice mică economie ar putea face, alţii nu cred până nu văd. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.06.2022, 20:22

Vezi și

Cele zece dușuri ale băii publice dintr-un cartier de la marginea Iaşiului ar urma să funcţioneze de dimineaţa până seara, inclusiv în weekend. Primăria spune că tocmai oamenii au cerut amenajarea băii.

Mihai Chirică, primar Iași: Vin vremuri grele și trebuie să fim foarte conștienți de lucrul acesta. Deja sunt persoane care nu mai pornesc centralele sau au renunțat în totalitate la branșamente din cauza sărăciei.

Primăria a cumpărat şi două maşini industriale pentru spălarea hainelor 

Iar că să nu mai consume curent acasă, primăria a cumpărat două mașini de spălat industriale și un uscător, ca oamenii să vină acolo cu rufele. Pentru a avea acces atât în zona unde își pot spăla hainele dar și în zona dușurilor, cei care vin la baia publică vor trebui să achite o taxă, este vorba de o taxă modică de doar un leu.

Pe acelaşi subiect

Cu facturi tot mai mari şi cu scumpiri care vin valuri-valuri, oamenii se bucură de orice mic ajutor.

Localnică: Păi am să vin și iau, iau bărbatul și vin să fac baie aici

Reporter: Acasă cât ați consuma?

Localnică: Ohooo multă apă, mulți bani, o grămadă. Şi așa centrala mea e stricată și nu am apă caldă. Încălzesc o oală mare de apă și fac baie e și mai ieftin dacă vin aici e și mai ieftin dau un leu.

Reporter: Aţi merge măcar la uscător și mașină să nu mai folosiți apa și electricitatea acasă?

Localnic: Da dacă e convenabil și ieftin la un leu bineînțeles

Alţii însă sunt mai reticenţi când vine vorba de bunele intenţii ale autorităţilor.

Localnic: Poftim?! Eu nu-i cred pe ăştia nici dacă mă vedeţi mort acum

Localnic: Mai vrea un mandat domnu'?!

Baia publică și spălătoria ar urmă să se deschidă la începutul lunii iulie. Costurile pentru amenajarea ei s-au ridicat la 130 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Duşuri şi maşini de spălat, soluţia primăriei Iaşi pentru a ajuta localnicii îngroziţi de facturi. Părerile sunt împărţite: "Mai vrea un mandat domnu'?"