Antena Meniu Search
x

E alertă la Constanţa! Cadavrele mai multor păsări sălbatice au fost găsite pe plaja din staţiunea Mamaia

Oamenii care se plimbau pe faleză au intrat în panică. Săptămâna trecută tot în judeţ au fost înregistrate câteva cazuri de gripă aviară tot la păsări sălbatice.

Vezi și

Oamenii care se plimbau pe faleză au intrat în panică. Săptămâna trecută tot în judeţ au fost înregistrate câteva cazuri de gripă aviară tot la păsări sălbatice.

Primii care au văzut cadavrele au fost câţiva copii. Se jucau pe plaja din staţiunea Mamaia. 

Oamenii au anunţat imediat autorităţile. Teama lor este justificată mai ales că săptamâna trecută, la Constanţa, au fost confirmate mai multe cazuri de gripă aviară  la păsări sălbatice. 

"Nu este un risc major să ne imbolnăvim cănd manipulăm cadavrul, pentru ca s-a demonstrat că boala nu este transmisibilă la om, acest tip de gripă aviară insă teoretic este posibil să se producă o combinare cu un virus gripal uman şi în consecinşă este recoomandat ca manipularea cadavrele să fie facută cu grijă.", a declarat directorul CMSN Constanţa, Adrian Bîlbă.

Săptamâna trecută, autoritătile au confirmat existenţa virusului de gripă aviară la două lebede care au fost găsite moarte pe plajă, la Constanţa. Atunci au decis să închidă târgurile şi oboarele din tot judeţul Constanţa.  

Mai mult, veterinarii ii roagă pe constănteni să anunte imediat orice caz de îmbolnăvire  a pasărilor din gospodării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » E alertă la Constanţa! Cadavrele mai multor păsări sălbatice au fost găsite pe plaja din staţiunea Mamaia