Antena Meniu Search
x

Anchetă în tragedia aviatică de lângă Paşcani. Pilotul mort avea peste 6.000 de ore de zbor

Un maestru al aerului, un pilot în vârstă de 60 de ani cu peste 6000 de ore de zbor, a murit. Bărbatul care îl însoţea a scăpat cu viaţă şi este acum în grija medicilor din Iaşi. Specialiştii în Aviaţia Civilă caută explicaţiile acestui accident.

Vezi și

Un maestru al aerului, un pilot în vârstă de 60 de ani cu peste 6000 de ore de zbor, a murit. Bărbatul care îl însoţea a scăpat cu viaţă şi este acum în grija medicilor din Iaşi. Specialiştii în Aviaţia Civilă caută explicaţiile acestui accident.

Fiul disperat îşi căuta cu privirea tatăl, un pilot experimentat în vârstă de 60 de ani, care a ieri a zburat pentru ultima oară.

"Zbor lin, tăticul meu", este mesajul prin care fiica anunţă pierderea suferită. Avionul de mici dimensiuni la manşă căruia era Traian Ungureanu s-a prăbuşit într-o vale, în apropierea comunei Tătăruşi.

Un bărbat care lucra pe câmpul din apropiere a văzut cum aeronava pierde altitudine şi se izbeşte violent de sol.

EMIL PASCAL, ciobanul care a vazut accidentul:

Cand am ajuns la epava, pilotul era aruncat din avion la 10 metri in rapa, si o persoana era in stare de soc... Avionul fara motor, fara nimic, a planat si cazut direct, exact jos, unde se afla acum.

Colegii aviatorului încearcă să găsească o explicaţie pentru accident.

Mihai Todirică, fost coleg al pilotului:

Valea asta, in perioadele calde, creeaza curenti descendenti. Probabil ca au virat stanga prea devreme, forta centrifuga fiind prea mica sa il tina in curba luata. Cred ca au cazut pe o aripa.

Cei care vor putea spune cum a fost posibil ca un pilot cu peste 6000 de ore de zbor să piardă controlul unui avion de mici dimensiuni sunt specialiştii CIAS.

La prima oră, au mers la Tătăruşi, pentru a lua probe şi pentru a face măsurători. Traian Ungureanu făcea un zbor de agrement. Ginerele pădurarului din comună a vrut să vadă de sus petrecerea organizată în cinstea zilelor localităţii.

Sunt avioane private, cetateni, proprietari ai acestor avioane, au facut o intalnire pe care o fac de obicei in zone unde sunt astfel de activitati culturale, spune primarul din Tatarusi.

Pasagerul aeronavei a supravieţuit impactului. Este acum internat la spitalul Judeţean Iaşi. Alte 5 avioane ultra uşoare au zburat ieri deasupra comunei Tătăruşi. Într-unul dintre ele a fost chiar primarul localităţii.

Discuţie reporter - primar Tatarusi:

- Nu stiti daca aveau autorizatie? Puteau lua si pasageri?

- Nu pot sa stiu lucrul asta, dar daca m-au luat si pe mine, probabil aveau autorizatie in acest sens.

Între timp, în centrul comunei, petrecerea a continuat, chiar dacă la nici doi kilometri a avut loc o tragedie.

Lazar Gheorghe Mirel - viceprimar comuna tătăruşi

Lumea de aici, fiind in desfasurarea spectacolul, nu am intrerupt ca sa oprim manifestatia cu atata aglomeratie de lume ce se intampla aici.

Şi nici spectacolele programate pentru azi nu au fost anulate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Anchetă în tragedia aviatică de lângă Paşcani. Pilotul mort avea peste 6.000 de ore de zbor