Antena Meniu Search
x

SCANDAL la biserică! Noul preot a vrut să îl dea afară din lăcaşul de cult pe cel vechi, caterisit, cu jandarmii

Preoţii s-au certat ca la uşa cortului, chiar în Casa Domnului! S-a întâmplat în Botoşani.

Vezi și

Preoţii s-au certat ca la uşa cortului, chiar în Casa Domnului! S-a întâmplat în Botoşani, unde fostul paroh şi noul preot al unei biserici şi-au aruncat cuvinte şi acuzaţii grele. Oamenii din sat îl susţin pe vechiul slujitor, care spune că a fost agresat de gărzile de corp venite de la Mitropolie. Mai marii Bisericii au venit cu jandamii să-l instaleze pe noul duhovnic. Cu toţii au uitat de canoane şi s-au filmat reciproc cu telefoanele pentru a-şi proba nevinovăţia.

În imaginile filmate în biserica din Schit Orăşeni sunt fostul preot, Ioan Ungureanu şi noul slujitor al domnului, Marian Timofte. În ţipetele celor doi, un alt preot ţine slujba de duminică. Oamenii în sutană se acuză reciproic de abuz. Noul preot vrea ca fostul paroh să nu mai calce pragul bisericii.

Fostul paroh acuză chiar că a fost bruscat de cei veniţi de la Mitropolie pentru a-l susţine pe rivalul său.

În tot acest scandal, cei mai mulţi enoriaşi sunt  de partea vechiului preot. Unii chiar au încercat să-l împiedice pe noul slujitor să intre în lăcaşul de cult. 

Mai marii Bisericii spun că dreptatea este de partea noului preot, pentru că anteriorul a fost caterisit.

Până acum, reprezentanţii Mitropoliei spun că nu au depus nicio plângere la Poliţie împotriva preotului caterisit. Fac judecată după reguli bisericeşti, pentru neascultarea canoanelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SCANDAL la biserică! Noul preot a vrut să îl dea afară din lăcaşul de cult pe cel vechi, caterisit, cu jandarmii