Antena Meniu Search
x

Echipamente medicale de 250.000 de euro, provenite din Qatar, au fost donate României

România a primit astăzi o donaţie din partea statului Qatar: echipamente medicale în valoare de aproximativ 250.000 de euro. Este vorba de monitoare şi injectomate care vor fi folosite pentru pacienţii din Terapie Intensivă. Iar spitalele din ţară deja au trimis solicitări pentru a primi aparatura.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 16.10.2020, 22:08

Vezi și
  • România a primit 25 de monitoare pentru semnele vitale și 75 de injectomate.

Raed Arafat, secretar de stat: Întotdeauna, în momentele grele, prietenii sunt împreună. Ce vedeţi în spatele meu este un gest de prietenie.

Donaţia a venit în urma unui protocol de sprijin reciproc semnat de România acum doi ani cu statul Qatar. 

Sunt 25 de monitoare pentru semnele vitale și 75 de injectomate. Cu alte cuvinte, în aceste cutii, se află echipamentul necesar pentru 25 de paturi de Terapie Intensivă. 

Raed Arafat, secretar de stat: Echipamentele sunt noi. Suma donată ... când am fost anunţaţi de ea am fost întrebaţi: ce aveţi nevoie? Şi am vorbit de echipamente de Terapie Intensivă. 

Iar solicitări pentru aparate au venit deja. 

Raed Arafat, secretar de stat: Necesitatea este! Ultima repartiţie am semnat-o ieri. A cerut Mureşul, face încă douăzeci de paturi de Terapie Intensivă. 

Laura Zarafin, medic ATI: Monitoarele sunt esentiale pentru că culeg date despre pacient şi le poţi vedea de la distanţă, chiar şi din zona verde, de la distanţă 24 din 24 de ore.

Asta înseamnă mai puţin timp petrecut în combinezon, lângă pacient și un risc mai mic de infectare pentru medici. Aparatele vor merge în rezerva Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. De acolo, vor pleca mai apoi către spitalele care au nevoie de ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Echipamente medicale de 250.000 de euro, provenite din Qatar, au fost donate României