Antena Meniu Search
x

Educaţia sexuală e necesară în şcoli! Copiii nu mai cred în bebeluşi aduşi de barză

Mereu în pas cu tehnologia, copiii nu mai cred demult în bebeluşi aduşi de barză. Profesorii spun că, mai mult ca oricând, se simte nevoia unei ore de educaţie sexuală în şcoli.

Vezi și

Mereu în pas cu tehnologia, copiii nu mai cred demult în bebeluşi aduşi de barză. Profesorii spun că, mai mult ca oricând, se simte nevoia unei ore de educaţie sexuală în şcoli. 

O materie controversată, dar extrem de utilă, spun şi reprezentanţii ONG-urilor, care vor ca disciplina să fie studiată încă de la grădiniţă. Biserica Ortodoxă se opune, însă, unei astfel de iniţiative.  Chiar şi la vârsta de 6 ani, copiii nu mai pot fi păcăliţi cu povestea berzei. Problema orei de educaţie sexuală a reapărut în discuţie, după ce la o şcoală din Bacău, mai mulţi elevi de clasa a doua ar fi experimentat acte sexuale, în sala de sport şi în toaleta băieţilor.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale din România încearcă să convingă Ministerul Educaţiei că orele de educaţie sexuală sunt vitale. Andrei are 18 ani şi a putut să vorbească deschis cu părinţii despre sex. ONG-urile au elaborat un plan pentru fiecare etapă şcolară. În clasele mici ar trebui să se predea noţiuni legate de diferenţele între băieţi şi fete, ca la liceu să se ajungă la reproducere şi contracepţie. Educaţia în sexualitate şi în sănătatea reproducerii nu presupune să vorbim despre poziţii, nu presupune să discutăm despre ce se întâmplă în timpul actului sexual. Oficial, Biserica Ortodoxă nu se opune ideii. Însă, ar accepta-o numai la liceu şi doar dacă elevilor NU li s-ar preda elemente legate de contracepţie şi sexualitate. Elevii liceeni sunt primii care ar trebui să aibe acces la o informaţie riguroasă, ştiinţifică din punct de vedere medical.

Ţara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană la naşterile în rândul minorelor, iar mai bine 80% dintre sarcine sunt întrerupte. Ceea ce ne plasează, din nou, pe primul loc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Educaţia sexuală e necesară în şcoli! Copiii nu mai cred în bebeluşi aduşi de barză