Antena Meniu Search
x

ELENA UDREA, REŢINUTĂ de DNA pentru 24 de ore! "Pot pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu şi adevărului"

Elena Udrea a fost reţinută marţi, de DNA, pentru 24 de ore, în Dosarul Microsoft, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Vezi și

Elena Udrea a fost reţinută marţi, de DNA, pentru 24 de ore, în Dosarul Microsoft, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

UPDATE 22:50 Elena Udrea a fost scoasă în cătuşe de la DNA! "Poţi pune cătuşe Elenei Udrea dar nu poţi pune cătuşe adevărului", a declarat fostul ministru. Aceasta va fi dusă în arestul Poliţiei Capitalei.

UPDATE 22:20 Informația a fost confirmată de avocatul Elenei Udrea.

"Este vorba despre dosarul disjuns, Microsoft, şi este vorba de reţinere pentru 24 de ore. Este inclus şi cazul cu Dinu Pescariu. Doamna Udrea a făcut declaraţii pentru toate acuzaţiile iniţiale, s-a apărat spunând adevărul. Audierile au durat trei ore, restul a fost studiu de dosar. Doamna Udrea nu a făcut niciun denunţ, pentru că nu are cunoştinţe despre fapte penale pe care să le denunţe. Au fofst făcute fapte de cercetare penală numai în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă cu ora 21:40, expiră mâine la aceeaşi oră", a explicat Marius Sebastian Striblea, unul dintre avocaţii Elenei Udrea.

Alexandru Chiciu, un alt avocat al Elenei Udrea, a explicat, conform Antena3, că procurorii au renunţat la una dintre acuzaţiile de spălare de bani.

"Doamna Udrea este aşa cum o ştiţi. Ştiţi foparte bine că au existat trei cereri de reţinere pentru domnia sa. Ce s-a schimbat între timp, două infracţiuni de spălare de bani, au renunţat procurorii la una. A mai rămas una singură. Există două dosare, două seturi de infracţiuni. Mai multe detalii vă dau cei de la DNA."

Este ora 12. Ora Z pentru Elena Udrea care în acest moment încearcă să treacă de cordonul format din jurnalişti. Este posibil să fie ultima oara cand intră ca un cetăţean liber şi să plece încătuşată de aici, din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Zeci de jurnalişti. Aceeaşi întrebare. Va fi sau nu arestată? Dar personajul-cheie nu mai comentează. Păstrează, însă, zâmbetul pe faţă. Un zâmbet diplomat cu care s-a afişat, mai întâi, la secţia de poliţie.

La ora 11, ziua părea că a început demult pentru Elena Udrea. Ca şi cum noaptea s-ar fi derulat pe repede înainte. Poate ultima noapte de libertate.

Elena Udrea poartă aceleaşi haine ca aseară, în Parlament. Un costum în alb şi negru peste care şi-a pus astăzi un palton gri.

Ziua marilor decizii atrage spectatori. La poliţie, a avut o susţinătoare. La DNA, au venit mai mulţi protestatari. Şi-au pregătit pancarte cu mesaje dure. Şi-au aşteptat. Ore întregi. În interiorul DNA, fostul ministru şi deputat fără imunitate a intrat în pielea de inculpat. Şi-a studiat dosarele. Gala Bute şi Microsoft.

Fostul partener de afaceri, administratorul moşiei Nana, tocmai le-a dezvăluit anchetatorilor secretele murdare din Gala Bute. Bani daţi cu dedicaţie şi comisioane care ar fi fost primite de apropiaţii Elenei Udrea. Iar procurorii le-au recunoscut judecătorilor ancheta târzie. Spun că au fost încurcaţi de circuitul corupţiei, dar acum s-au lămurit şi-au identificat şi suspecţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » ELENA UDREA, REŢINUTĂ de DNA pentru 24 de ore! "Pot pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu şi adevărului"