Antena Meniu Search
x

Video Elevi olimpici care antrenează pasionați de matematică pentru performanță la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Sunt olimpici la matematică, dar și profesori online în pandemie. Patru elevi de clasa a 11-a din Constanţa s-au alăturat Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Aceştia ţin acum un curs pentru olimpicii de clasa a noua. Tinerii s-au gândit să împărtășească din cunoștințele lor și colegilor mai mici, ca să îi ajute şi pe ei să facă performanță.

de Redactia Observator

la 20.03.2021, 08:57

Vezi și

Le place matematica şi au rezultate excepţionale la această materie. Învaţă la un liceu de elită şi vor să ajute. Cei patru tineri valoroși ai României au intrat în marea familie a Fundației Dan Voiculescu. Teodora este elevă în clasa a unsprezecea la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Constanţa. De mică a participat la numeroase concursuri de matematică.

Teodora Costea, profesor voluntar: "Matematica este foarte logică și structurează modul de gândire, te face mai organizat".

Rareș și-a identificat pasiunea pentru matematică în clasa a şaptea, când, prin intermediul unui caiet de vacanță, a descoperit armonia metodelor de abordare a problemelor.

Rareș Bites, profesor voluntar: "De fiecare dată când văd o problemă de matematică, și nu numai, poate să fie și o problemă din viața de zi cu zi, gândesc altfel și încerc să stabilesc conexiuni".

Andreea Dobre și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasele primare. Are medalii obţinute la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale.

Olimpici care antrenează olimpici

Andreea Dobre, profesor voluntar: "Matematica pentru mine înseamnă creativitate, un mijloc de a-mi dezvolta gândirea analitică".

Aisel Abibula a fost fascinată de numere și de calcule încă din clasele primare. În clasa a doua a participat la primul concurs pe plan național.

Aisel Abibula, profesor voluntar: "Mi-a plăcut matematica, pentru că era o știință exactă, m-au impresionat metodele de rezolvare".

Dorința celor patru olimpici a fost aceea de a transmite din cunoştințele lor şi altor elevi interesați şi pasionați. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul cursurilor de la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Rareș Bites, profesor voluntar: "Îmi face mare plăcere să întâlnesc alți copii ca și mine, care au aceeași pasiune".

Andreea Dobre, profesor voluntar: "Atât de frumos a fost la final, când ne-au împărtăşit din impresiile lor despre curs şi am văzut ce feedback pozitiv am primit".

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României sprijină excelența, sprijină tinerii cu rezultate deosebite, dornici să ajute, să transmită din cunoștințele lor și altor elevi care își doresc să facă performanță.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Elevi olimpici care antrenează pasionați de matematică pentru performanță la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României