Antena Meniu Search
x

Video Elevii olimpici, lăsați fără burse din cauza pandemiei. Edilii cer Guvernului să le deconteze cheltuielile

Pandemia a lăsat primăriile din ţară fără buget de investiţii. Banii s-au dus pe măşti şi dezinfectanţi. Unii edili au intrat chiar şi în banii rezervaţi pentru elevii olimpici. Acum fac apel la Guvern să le deconteze cheltuielile.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.01.2021, 08:44

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Numai anul trecut, Primăria Târgu Jiu a cheltuit trei milioane de lei cu acțiunile destinate luptei împotriva Covid-19. O parte din bani au fost luaţi din bugetul pentru evenimente culturale. S-au cheltuit şi banii de investiţii şi chiar şi cei destinaţi elevii olimpici. 

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: De la premierele pe care le făceam de fiecare dată pentru elevii cu performanțe deosebite la Târgu Jiu. 

Evenimentele organizate la nivelul municipiului Târgu Jiu, care au fost anulate în totalitate, Ziua Pensionarului, care nu s-a mai organizat. 

Cei mai mulți bani s-au dus pe echipamente de protecție și dezinfecții, dar și pe mâncarea pe care autoritățile au asigurat-o persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau carantină. 

Luis Popa, consilier local: S-au cheltuit foarte mulți bani și, din păcate, pe lucruri pe care nu trebuia să se cheltuiască. Un caz concret: s-a montat prin scările de bloc anumite aparate care, în momentul de față, nu merg. 

Edilii de orașe și municipii au cerut Guvernului să le fie decontate măcar o parte din cheltuieli. 

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Dacă am putea să primim aceste sume, cred că ar avea acceași destinație. Lupta cu Covidul nu s-a terminat. 

Cu banii cheltuiți în lupta anti-Covid numai anul trecut, municipalitatea ar fi putut asfalta un cartier întreg. Cum este acesta, de pildă, unde localnicii așteaptă de ani buni să le asfaltate străzile de pământ. 

Tot din bugetele locale, primarii trebuie să găsească fonduri să plătească și personalul medical implicat în campania de vaccinare. Și în acest caz, au venit promisiuni de la Guvern că toate aceste cheltuieli vor fi decontate de la București.

Împărţirea banilor ţării, misiune imposibilă

Bani pentru investiţii, salarii plafonate, fonduri pentru combaterea pandemiei. Despre asta discută Guvernul Cîţu în aceste zile, în condiţiile în care lucrează la structura bugetului. În privința majorării pensiilor nu s-a luat încă nicio decizie.

Premierul Cîţu a avut mai multe întâlniri astăzi atât cu miniştri, cât şi cu preşedintele, Klaus Iohannis. Tema discuţiei a fost bugetul de stat pentru acest an. Şi asta pentru că Guvernul trebuie să împartă toate fondurile, astfel încât să scoată bani şi pentru investiţii, dar şi pentru o eventuală majorare a pensiilor.

Ştim că se bazează pe un deficit de 7%. Până atunci, salariile bugetarilor au fost plafonate şi urmează ca tot anul acesta bugetarii să rămână şi fără sporuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Elevii olimpici, lăsați fără burse din cauza pandemiei. Edilii cer Guvernului să le deconteze cheltuielile