Antena Meniu Search
x

Elevi și profesori din Alba, Gorj și Prahova au fost confirmați cu noul coronavirus în prima zi de școală

Nici nu a început bine noul an şcolar, că pentru unii deja e pauză. Patru elevi de la Liceul Militar din Alba Iulia şi doi profesori de la Seminarul Teologic Ortodox din judeţ au fost depistaţi pozitiv. Scenariul roşu s-a aplicat chiar din prima zi de şcoală şi în Gorj şi Prahova, tot din cauza apariţiei unor cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. 

de Redactia Observator

la 14.09.2020, 22:15

Vezi și
  • Unitățile de învățământ implicate au luat măsurile propuse pentru asemenea cazuri.

Patru elevi au fost depistaţi pozitiv pentru noul coronavirus la Colegiul Militar Mihai Viteazul, din Alba Iulia, la testarea obligatorie care se face înainte de cazarea în internat. Deocamdată nu s-au suspendat cursurile. 

Alexandru Sinea, director DSP Alba: Unul dintre cazuri e din județul Alba. Celelalte trei din alte trei județe. 

Ioana Popa, purtător de cuvânt Colegiul Militar Național "Mihai Viteazul" Alba Iulia: Aceştia au fost izolați imediat după aflarea rezultatelor în infirmeria colegiului. De asemenea s-a trecut la dezinfecția tuturor spațiilor din incinta colegiului și a demarat ancheta epidemiologică.

Între timp, cei patru elevi au fost trimişi acasă, unde vor rămâne în carantină timp de două săptătămâni. Nu înainte de a intra însă în contact direct cu mai mulţi colegi. 

Cornel Sandu, inspector școlar general ISJ Alba: 40 de elevi au fost carantinați momentan în incinta Colegiului Militar din Alba Iulia, cei mai mulți nefiind din județul Alba.

Alte două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în rândul profesorilor Seminarului Teologic Ortodox "Sfântul Simion Ştefan" din judeţ. Pentru a nu pune elevii în pericol, aici începutul anului şcolar a fost amânat. 

Eugen Pintea, director Seminarul Teologic Ortodox Alba Iulia: Am propus ISJ spre aprobare suspendarea cursurilor pentru două zile. Am anunțat DSP și am solicitat spre testare toți profesorii.

Probleme sunt şi în alte judeţe. În Gorj, aproximativ 30 de cadre didactice de la Liceul Teoretic Novaci şi alte nouă de la liceul din Turceni au intrat în carantină, după ce doi profesori au fost confirmaţi cu coronavirus. 

După doar o zi în care au funcţionat după scenariul verde, şapte unităţi de învăţământ din Prahova au intrat în scenariul roşu. Cursurile se vor desfăşura online timp de două săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Elevi și profesori din Alba, Gorj și Prahova au fost confirmați cu noul coronavirus în prima zi de școală