Antena Meniu Search
x

Video Elevii din Odorheiu Secuiesc, încurajaţi să meargă pe jos la şcoală. Cei mici sunt recompensaţi la sfârşitul anului şcolar cu diverse cadouri

Programul Pedibus a fost lansat cu succes şi în Odorheiu Secuiesc. Sute de copii din clasele primare se deplasează pe jos la şcoală, însoţiţi de voluntari şi reprezentanţi ai administraţiei locale. Scopul programului - să reducă aglomeraţia care se formează pe şoselele din oraş la primele ore ale dimineţii şi pentru a promova mersul pe jos.

de Redactia Observator

la 14.01.2023, 09:30

Vezi și

Sute de părinţi din Odorheiu Secuiesc au decis să participe la acest proiect, care încurajează mersul pe jos în rândul elevilor.

Zargo Noemi, Primăria Odorheiu Secuiesc: Programul a fost lansat în anul 2021, în toamnă. De atunci, în fiecare săptămână avem în jur de 60-100 de călători, iar în fiecare săptămână aşteptăm voluntari. 

Dacă în trecut elevii erau aşteptaţi în staţie de autobuzul şcolar, acum zeci de voluntari îi aşteaptă pe cei mici în locurile prestabilite. 

Puskas Emese, voluntar: Este o iniţiativă binevenită pentru toată lumea, şi pentru părinţi şi pentru copii, dar şi pentru noi, că începem ziua aşa dinamic.

Pe acelaşi subiect

Efortul elevilor va fi răsplătit

Olvenidi Zsold, voluntar: În fiecare dimineaţă ascultăm copiii, aici în cartierul Cerehat, din cauza circulaţiei din centru care este foarte mare. Ca o plimbare de dimineaţă care este foarte binevenită pentru toată lumea ne mişcăm către centru şi îi conducem acolo. 

Şi cum efortul trebuie răsplătit, elevii care participă la programul Pedibus vor fi recompensaţi pe parcursul anului şcolar cu puncte, iar cei care adună cele mai multe vor primi diverse cadouri: "În fiecare dimineaţă, copiii au un mic carneţel unde lipim un abţibild şi le adună pentru diferite premii."

Laszlo Eva: E foarte bună. Pentru fiecare părinte este o mare bucurie să meargă copilul pe jos. 

Proiectul Pedibus a mai fost lansat şi în Miercurea Ciuc, în luna noiembrie a anului trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Elevii din Odorheiu Secuiesc, încurajaţi să meargă pe jos la şcoală. Cei mici sunt recompensaţi la sfârşitul anului şcolar cu diverse cadouri