Antena Meniu Search
x

Video Când nu trimitem copilul la şcoală şi când trebuie să mergem la spital dacă avem viroză. Sfaturile medicului Radu Ţincu

Aproape 3 milioane de elevi s-au reîntors astăzi în bănci, în plină alertă epidemică. Ministerul Educației încurajează participarea la cursuri, după doi ani dificili. Medicul Radu Ţincu, şef secţie ATI Floreasca, a oferit câteva recomandări pentru ca cei mici să nu se îmbolnăvească atunci când merg în colectivitate. De asemenea, specialistul în sănătate a vorbit şi despre flurona, infecţia simultană cu COVID şi gripă. 

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 14:12

Vezi și

Aproximativ 3 milioane de elevi s-au reîntors, luni, la şcoală în plină alertă epidemică. Ministerul Educației a încurajat participarea la cursuri, după doi ani dificili pentru copii. Medicul Radu Ţincu le-a oferit părinţilor câteva recomandări pentru ca cei mici să nu se îmbolnăvească la școală. Specialistul este de părere că atunci când un copil are simptome de gripă, să rămână acasă, nu să meargă în colectivitate.

"Școala trebuie să înceapă. Copiii au stat doi ani în online și acest lucru va avea oricum urmări, uneori poate greu de recuperat. În momentul în care copiii vin în colectivitate, ei se pot îmbolnăvi. Elementul cel mai important, din perspectiva mea, al măsurilor ce trebuie implementate este ca atunci când un copil este bolnav, să rămână la domiciliu. Părinții trebuie să fie responsabili și să declare că cel mic are febră, tușește, îi curge nasul și să nu forțeze intrarea lui în colectivitate. Autoizolarea este elementul cel mai important pentru a putea menține școala deschisă", a transmis Radu Țincu, șef secție ATI Floreasca, la Observator.

Cât despre virozele respiratorii, medicul îndeamnă oamenii să se trateze întâi acasă, iar mai apoi să meargă la spital. Asta pentru că unitățile medicale se aglomerează, lucru care devine o problemă tot pentru pacient. 

"Viroze respiratorii am făcut toți. S-a creat o isterie cu privire la imbolnăvirile acestea din perioada rece. Ne amintim cu toții că în perioada octombrie, noiembrie, decembrie, început de an avem viroze pentru că asta este caracteristica climei noastre. Ar trebui să abordăm un pacient cu viroză respiratorie, fie că este copil, fie că este adult, în trei pași simpli: să-l tratăm la domiciliu. Dacă după un interval de 24 de ore, 36 de ore, simptomatologia nu se remite, putem să mergem la medicul de familie, care evident ne va consulta și ne va elabora un plan de tratament. Abia după această etapă a medicului de familie, după 24, 36 de ore de tratament, dacă nu se remediază situația mergem la spital. De ce nu insist să mergem la spital? Pentru că supraaglomerarea spitalelor reprezintă probleme pentru pacienți", a continuat medicul.

Pe acelaşi subiect

Flurona, infecția simultană cu COVID și gripă, poate determina pneumonie

Radu Țincu spune că flurona, adică infecția simultană cu COVID-19 și gripă, poate determina pneumonie virală. Asta pentru că atât gripa, cât și virusul SARS-COV-2 acționează la nivelul plămânilor. 

"Ambele acționează la nivelul plămânilor. Din fericire, nu sunt atât de multe persoane care au fost depistate cu gripă și COVID, în același timp. Gândiți-vă că toți au avut gripă și fiecare a reacționat în mod particular. Co-infecția cu COVID-19 și gripă poate să determină o formă severă, pentru că ambele pot determina pneumonie virală", a declarat Radu Țincu, șef secție ATI Floreasca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Când nu trimitem copilul la şcoală şi când trebuie să mergem la spital dacă avem viroză. Sfaturile medicului Radu Ţincu