Antena Meniu Search
x

Elevii români, pe ultimele locuri în lume la testele PISA. O parte din vină ar purta-o chiar profesorii

Elevii din România sunt pe ultimele locuri din lume la testele de evaluare internaţională PISA. O cauza principală ar reprezenta-o chiar dascălii

Vezi și

Elevii din România sunt pe ultimele locuri din lume la testele de evaluare internaţională PISA, iar evaluarea naţională este acum cea mai uşoară din ultimii 80 de ani. O cauza principală ar reprezenta-o chiar dascălii, spun specialiştii, prea puţin respectaţi de elevi.

România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte statutul profesorului şi pe ante-penultimul loc în întreaga lume. Iar primii din clasament sunt China, urmează Turcia, Coreea de Sud, Egipt şi Olanda. 

Profesorii din România nu sunt respectaţi nici de autorităţi, dar nici de elevi. Doar 1% dintre români cred că elevii îi mai respectă azi pe cei de la catedră. Iar asta înseamnă cel mai puţin din lume, spun specialiştii: 

Paradoxal, şi dascălii sunt de aceeaşi părere: meseria de profesor este indezirabilă în România. Jumătate dintre dascălii care au participat la sondaj spun că nu şi-ar încuraja copiii să devină profesori. Pentru că salariile sunt prea mici.

Iar dacă situaţia profesorilor nu va fi îmbunătăţită, atunci nici performanţele elevilor nu vor creşte, spun specialiştii. 

Momentan, în România, doi din trei copii nu promovează examenul de Bacalaureat, iar 80% dintre elevii români de 15 ani nu ştiu să explice de ce cutremurele apar în anumite zone şi stau foarte prost la capitolul ştiinţe, după cum arată ultimele teste PISA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri sociale » Elevii români, pe ultimele locuri în lume la testele PISA. O parte din vină ar purta-o chiar profesorii