Antena Meniu Search
x

Video Elevii ucraineni, dornici să revină la şcoală. Aproximativ 100 de copii stabiliţi în Arad îşi vor continua cursurile în ţara noastră

Elevii ucraineni stabiliţi temporar in Arad din cauza războiului aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în bănci. Aproximativ 100 de copii ar fi trebuit să mearga ieri la şcoală, dar cei mai mulţi au anunţat că vor să înveţe de acasă, ajutaţi de un program iniţiat de Ministerul Educaţiei din Ucraina. Acum, inspectoratul scolar judetean Arad trebuie sa le asigure tablete. Iar pentru cei care vor merge fizic la şcoală trebuie să găsească vorbitori de ucraineană. 

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 08:50

Vezi și

Natalia şi Tatiana sunt cazate la o pensiune din Arad, alături de copiii lor. De aproape o lună, cei mici nu au reuşit să mai meargă la cursuri.

Natalia: Cel mai bine ar fi să meargă fizic la şcoală.ste foarte important contactul fizic cu colegii de la şcoală.

Băiatul de 7 ani al Tatianei îşi face temele în camera de cazare. învăţătoarea din Ucraina îi trimite lecţiile în fiecare zi.

Tatiana: Trebuie să ţină legătura cu profesoara din Ucraina. Aici, un impediment ar fi că nu cunoaşte limba şi ar asimila mai greu informaţiile. 

Pe acelaşi subiect

Ajutor pentru elevii care vor să înveţe

Copiii din Ucraina îşi doresc să reînceapă cursurile fizic, pentru a interacţiona cu alţi elevi. Voluntarii le-au adus deja rechizite.

Bojena, elevă:  Pentru mine e mai bine fizic. Asimilez mai uşor informaţia. 

Vera Wild - voluntar: Rechizite, caiete, pixuri, chiar şi nişte perii de păr. Exact ce le trebuie pentru început. 

Elevilor ucraineni care vor să înveţe online, inspectoratul şcolar Arad le va pune la dispoziţie tablete. Pentru cei care vor merge la şcoală... va fi mai greu.

Marius Gondor - ISJ Arad: Inspectoratul şcolar mai are 20 de tablete pe stoc pe care le vom distribui către aceşti elevi, la acestea se mai adaugă tablete pe care le au unităţile de învăţământ în stoc. O să încercăm să facem şi ore de limba romana, dar deocamdată nu avem acceptul unui profesor care ar putea să-i înveţe limba română, şi poate comunca cu ei în ucraineană. 

La nivel național, potrivit datelor Ministerului Educației, în doar 45 de școli și 10 licee sunt clase de limbă ucraineană, unde predau în jur de 200 de profesori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Elevii ucraineni, dornici să revină la şcoală. Aproximativ 100 de copii stabiliţi în Arad îşi vor continua cursurile în ţara noastră