Antena Meniu Search
x

Video Prima zi de şcoală la Bucureşti a început cu emoţie pentru sute de copii ucraineni. Unde pot învăţa în limba maternă

Sute de elevi şi profesori din Ucraina au început astăzi cursurile în Capitală. Primele clase cu predare în limba ucraineană din ţara noastră sunt găzduite de Colegiul Mihai Viteazul. Opt profesori care au fugit din calea războiului vor educa aici cel puţin 200 de elevi refugiaţi, iar lista este deschisă în continuare. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 21.03.2022, 21:45

Vezi și

Cu imnul Ucrainei în suflet şi cu lacrimi în ochi. Aşa a început prima zi de şcoală pentru sute de copii şi mame care au ajuns la Bucureşti de frica atacurilor ruseşti. Nu le vine să creadă că acum sunt împreună aici, alături de colegii lor din toată ţara. 

"Este emoţionant! Am fugit de bombardamente. Copiii noştri au nevoie de atenţie şi au nevoie de contact cu alţi copii, să înveţe, au nevoie de un pic de normalitate în viaţa lor", crede Marina din Kiev, venită cu copilul şi mama la Bucureşti. "Buna ziua! Eu ştiu engleză, spaniolă, rusă şi limba ucraineană. Îmi place foarte mult ţara asta", spune copilul ei. 

"Profesorii din Ucraina vor da lecţii fără bani. Nu ştim când ne întoarcem acasă, dacă va mai fi casă sau nu ...", povesteşte Dora, româncă din Kiev.

Copiii ucraineni veniţi în România învaţă la Colegiul Mihai Viteazul din Capitală

Pe acelaşi subiect

Elevii de clasele primare vor învăţa de la ora trei după-amiaza, în schimbul al doilea, la şcoala gazdă, Colegiul Mihai Viteazul din Capitală. 

Anastasia este profesoara de engleză care a reuşit să organizeze totul într-o săptămână de când a ajuns în Bucureşti. A cerut ajutorul autorităţilor şi a găsit spaţiu pentru cei peste 200 de elevi şi 8 profesori din Ucraina. "Am început cu o postare pe Facebook şi cu voluntari care ne-au ajutat. Este atât de important pentru noi să îi facem pe copii să se simtă în singuranţă. Noi toţi am reuşit, noi, românii şi ucrainenii. Vă transmitem un mare mulţumesc tuturor românilor!"

"În spaţiul din această şcoală vor învăţa aproximativ 227 de copii, repartizaţi în opt clase", arată Mihaela Ştefan, inspector şcolar general Bucureşti. 

90 de elevi din Ucraina au fost înscrisi deja în calitate de audienţi şi în alte şcoli din Capitală. La nivel naţional, învaţă deja câteva sute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Prima zi de şcoală la Bucureşti a început cu emoţie pentru sute de copii ucraineni. Unde pot învăţa în limba maternă