Antena Meniu Search
x

Elevii unui liceu din Bucureşti au rămas peste vară fără şcoală!

Cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor, elevii au aflat de la paznici şi de pe reţelele de socializare că liceul lor a fost comasat.

Vezi și

 Cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor, elevii au aflat de la paznici şi de pe reţelele de socializare că liceul lor a fost comasat.

Discret, au fost transferaţi la altă unitate de învăţământ, spre nemulţumirea lor şi a părinţilor. Şi acum dau o şcoală renovată pe una dărăpănată.

Liceul tehnologic Nicolae Teclu din Bucureşti a fost comasat. Un cuvânt care în practică înseamnă desfiinţarea şi mutarea elevilor la alt liceu.

Elevii şi părinţii nu au primit acasă nici o hârtie oficială că liceul lor a fost comasat. Iar în cancelarie, s-au auzit doar "ecouri".

Nea Nicolae e mecanic în acest liceu şi speră doar să nu-şi piardă slujba odată cu mutarea la Colegiul Tehnic Mihai Bravu. Pe hârtie, comasarea s-a facut de la 1 septembrie. În realitate, mutarea s-a făcut mult mai devreme, din august. 400 de elevii vor învăţa de la 15 septembrie într-un loc plin de igrasie, clasă fără tablă, pereţi ciuruiţi. Clasele proaspăt renovate rămân o amintire.

Elevii nu trebuie să se obişnuiască doar cu noul decor, ci şi cu noii colegi.

Reprezentanţii primăriei sectorului 3 susţin că liceul urma să aibă în viitor foarte puţini elevi şi de aceea a fost comasat. Iar clădirea va intra în conservare. În schimb, inspectorii şcolari au oferit un răspuns.economic. Liceul a fost desfiinţat pentru a reducere cheltuielile de întreţinere.

Şi nu este singurul lacăt pus pe o şcoală. În ultimii 5 ani, au fost închise peste 1.700 de şcoli şi comasate alte 2.000 de unităţi de învăţământ, cele mai multe proaspăt modernizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Elevii unui liceu din Bucureşti au rămas peste vară fără şcoală!