Antena Meniu Search
x

Autoritățile au decis eliminarea mai multor restricții de pe aeroporturi

Abia acum preţuim lucrurile pe care le luam de-a gata înainte de pandemie. O călătorie cu avionul redevine o plăcere prin eliminarea mai multor restricţii. Nu va mai fi necesar triajul pasagerilor în corturile de la intrare în Aeroportul Otopeni şi ne vom putea bucura din nou de o cafea înainte de zbor. Rămân la locul lor masca de protecţie şi distanţa de un metru şi jumătate între pasageri.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 09.09.2020, 22:02

Vezi și
  • Pasagerii vor fi obligați, în continuare, să poarte măști de protecție în aeroport.
  • Pasagerii nu vor fi supuși unui triaj epidemiologic.

O călătorie cu avionul redevine o plăcere prin eliminarea mai multor restricţii. Nu va mai fi necesar triajul pasagerilor în corturile de la intrare în Aeroportul Otopeni şi ne vom putea bucura din nou de o cafea înainte de zbor. Rămân la locul lor masca de protecţie şi distanţa de un metru şi jumătate între pasageri.

Călătoria cu avionul redevine o plăcere. În Aeroportul Otopeni se întrezăreşte cerul senin al relaxării. Cele patru corturi de triaj, amplasate de la jumătatea lunii iunie în faţa terminalului, vor fi eliminate. Aici, pasagerii trebuiau să se prezinte obligatoriu cu trei ore înainte de zbor.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroporturi Bucureşti: Astăzi se demontează. Iniţial doream ca până pe 11 septembrie parcarea să fie dată pentru uzul publicului, dar cel mai probabil vom reuşi să o redăm scopului iniţial chiar din această seară. Este un mic semn de normalitate, este un semn de revenire la o situaţie normală. Cel puţin afară să nu se resimtă atât de pregnant această situaţie.

Aerul de normalitate şi redeschiderea mai multor rute au adus din nou călătorii la aeroport. 

De la începutul pandemiei şi până de curând, ghişeele pentru check-in arătau aşa cum se văd şi cele din spatele meu, goale, în cea mai mare parte a timpului. 

De ceva timp, însă, lucrurile au început să se îmbunătăţească şi să ajungem chiar şi la peste 200 de decolări şi aterizări pe zi. 

Două restricţii vor rămâne în continuare în picioare: purtarea măştii de protecţie în permanenţă şi păstrarea unei distanţe de un metru şi jumătate faţă de ceilalţi pasageri. 

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroporturi Bucureşti: Pasagerii pot veni mai devreme, pot să staţioneze şi, foarte important, pot să meargă la cafenelele şi restaurantele care au început să se redeschidă de acum o săptămână, dar care de azi sunt mai multe şi îşi aşteaptă clienţii. 

Acum, pe Aeroportul Henri Coandă ajung aproximativ 15.000 de pasageri pe zi. Jumătate din cât înregistram în luna septembrie a anului trecut, dar totuşi un bilanţ plin de speranţă.

Turbulenţele pandemiei par să fi rămas în urmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autoritățile au decis eliminarea mai multor restricții de pe aeroporturi