Antena Meniu Search
x

Cum a ajuns Elodia sa fie cautata cu un dispozitiv de gasit mingi de golf

Elodia a fost cautata de un dispozitiv de gasit mingi de golf. Aparatul care ar fi avut capacitatea sa gaseasca un cadavru cu ajutorul catorva fire de par luate de la victima este un fals.

Vezi și

Inventatorul dispozitivului, un britanic de 56 ani este la un pas de inchisoare. Individul a fost gasit vinovat si este acuzat ca a castigat zeci de milioane de euro dupa ce a vandut aparatele care s-au dovedit o mare inselatorie.

Procurorii care au cercetat cazul Elodia, au decis sa experimenteze miraculosul aparat anul trecut, desi inventatorul lui era vizat de autoritatile britanice inca din 2010. Dispozitivul, numit ADE 650, a fost folosit in urma cu cativa ani la detectarea mingilor de golf pierdute.

Cand cel care l-a inventat, James McCormik, si-a dat seama ca poate face bani frumosi de pe urma lui, i-a schimbat „puterea” si a garantat ca poate detecta orice urma de explozibil si chiar de tesut uman.

Numeroase guverne au fost trase pe sfoara si au platit milioane pentru el, inclusiv unele din zone de razboi, cum ar fi Irakul. Prejudiciul ar fi estimat la peste 50 de milioane de lire sterline.

Aceste dispozitive au ajuns si in Romania, iar anul trecut, procurorii Parchetului General le-au si folosit in cel mai controversat dosar din ultimii ani, disparitia Elodiei.

Pe baza unor fire de par ale victimei, dispozitivul ar fi trebuit sa descopere persoana disparuta. Procurorii au cautat-o pe fosta sotie a lui Cristian Cioaca in sapte biserici si cimitire din localitatea argeseana in care stau parintii fostului politist. N-au inregistrat niciun rezultat.

Acum, este clar de ce. Judecatorii britanici au ajuns la concluzia ca totul era o escrocherie de proportii. Inventatorul britanic a fost gasit vinovat de judecatori si isi va afla sentinta in 2 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cum a ajuns Elodia sa fie cautata cu un dispozitiv de gasit mingi de golf