Antena Meniu Search
x

EPIDEMIA DE RUJEOLĂ a ajuns şi în Capitală. Ministerul Sănătăţii amână din nou soluţia. Pentru A PATRA OARĂ!

E alertă în toată ţara, avem mii de prunci bolnavi de rujeolă, dar nu avem vaccinuri să ne salvăm copiii. Epidemia a ajuns şi în Capitală. 30 de oameni au murit deja, şi totuşi Ministerul Sănătăţii amână din nou soluţia. Pentru a patra oară!

Vezi și

E alertă în toată ţara, avem mii de prunci bolnavi de rujeolă, dar nu avem vaccinuri să ne salvăm copiii. Epidemia a ajuns şi în Capitală. 30 de oameni au murit deja, şi totuşi Ministerul Sănătăţii amână din nou soluţia. Pentru a patra oară!

Abia peste două săptămâni ar putea sosi cele 300 de mii de doze atât de aşteptate de părinţi. Disperaţi, oamenii îşi poartă pruncii prin spitalele care au devenit focare de infecţie.

Rujeola pare de neoprit: avem 7.282 de cazuri în toată ţara. Şi o Capitală sufocată de epidemie, cu spitale pline şi mii de părinţi disperaţi. De frica bolii, această bunică nu îndrăzneşte să intre cu nepotul ei în Spitalul de Boli Infecţioase din Capitală. 

La fel ca ea sunt şi alţi părinţi şi bunici.

Şi pe bună dreptate. 30% dintre bolnavii cu rujeolă au luat virusul chiar din spitale. Din cauza căldurii din saloane, părinţii nu respectă condiţiile de izolare. Şi caută o gură de oxigen pe culoarele devenite focar.  

57 de cazuri au fost confirmate în ultimele luni în Bucureşti, iar numărul pacienţilor creşte de la o zi la alta. Vaccinuri aproape că nu mai sunt deloc, deşi Ministerul Sănătăţii afirmă, din nou, că nu sunt probleme. 

Problemele cu serul imunizator au început din ianuarie. Atunci, chiar ministrul Sănătăţii promitea o rezolvare, în două luni. În martie însă, dozele de vaccin nu erau în cabinetele medicilor, iar autorităţile sanitare au mai venit cu o amânare, de cel mult două săptămâni.

Totuşi, primele doze de ser antirujeolă au sosit abia la începutul lunii mai. Au fost insuficiente şi, încă de atunci, ministrul promitea un nou stoc. Astăzi avem o nouă amânare, de două săptămâni. În loc de soluţii, părinţii primesc sfaturi. 

Dar mulţi nu au cu ce. Sunt cabinete în care vaccin nu mai este. De la izbucnirea epidemiei, rujeola a ucis 30 de persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » EPIDEMIA DE RUJEOLĂ a ajuns şi în Capitală. Ministerul Sănătăţii amână din nou soluţia. Pentru A PATRA OARĂ!